DOLAR
32,2494
EURO
34,6703
ALTIN
2.400,14
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Hançer İnşaat Direktörü Ali Hançer ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Hançer İnşaat Direktörü Ali Hançer ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi
03.10.2023 12:07
12
A+
A-

Şimal Kıbrıs Girne’nin lüks villa projesi için sona gelindi. Hançer İnşaat Direktörü Ali Hançer ile hem projeyi, hem de sektörü konuştuk.

ali hançer kktc

Hançer İnşaat Direktörü Ali Hançer ile Kıbrıs emlak sektörü değerlendirmesi

Pandemi sürecinde yaşanmış olan en belirgin yaşam seçimi değişimlerinden biri de, daireden villaya geçiş… Bilhassa sokağa çıkma yasakları döneminde dairelerinde kalanlar, villada yaşayanlara asla olmadığı kadar imrendi. Bahçeli, havuzlu villalar kiralıkta ve satılıkta yeniden ilgi odağı oldu. 

Kıbrıs konut projeleri içinde dikkat çeken lüks bir villa projesi var yoğun ilgi gören. Projenin adı Hançer Villaları. Girne Çatalköy’de konumlanan villalar, özgür bir yaşam isteyenler için ideal. 

Pandemiye karşın inşaat süreci hızlanan Hançer Villaları, yatırımcısına ‘erken teslim’ sürprizi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Projeyi ve sektörde son durumu Hançer İnşaat Direktörü Ali Hançer ile konuştuk. 

Anahtar Teslim İçin Geri Sayım

Hançer Villaları Kıbrıs Emlak Merkezi’nde dikkat çeken projeler içinde. Projede son durum nedir, iyi mi aşama kaydediyor?

Hançer Villaları projemiz oldukça iyi aşama kaydediyor. İnşaat diliyle tabir edecek olursak eğer ince işleri bitirmek üzereyiz. Şunu söyleyebilirim, en geç 3 ay içinde projenin tamamını bitirip anahtar teslim hale getirmeyi planlıyoruz.  Seramik, mermer, alüminyum, boya ve gömme dolapların montajı kaldı geriye. 

Projeyi taahhüt ettiğimiz zamandan ilkin teslim edeceğiz, pandemiye karşın. 

Kısa sürede bir showhouse yapmayı planlıyoruz. Nisan ayı itibariyle 1 villamızı showhouse olarak açacağız. Pandemiden dolayı bizim dışımızda gelişen bazı vakalar olabiliyor, bu da bizi geciktirebiliyor sadece tüm hızımızla devam ediyoruz. 

Projede durmak, beklemek yada askıya almak şeklinde bir durum bizim için söz mevzusu dahi olmadı. Elimizden geldiğince planlarımıza uyarak işlerimizi takip ediyoruz. 

Lüks Projede Kredi İmkanı

Pandemi döneminde daireden villaya geçmek isteyenlerin sayısı bir fazlaca fazla. Siz Hançer Vilları’nda ne tür fırsatlar sunuyorsunuz alıcılara?

Bu mevzuyu, daireden villaya geçme talebini ikimiz de oldukça net gözlemledik. 

Bizim projemiz bölge ve kalite olarak oldukça kıymetli bir noktada. Denize yakın olması ciddi bir tercih sebebi. 

Oldukça sakin ve rahat bir bölgede proje. 

Lansman fiyatlarıyla satışa devam ediyoruz. Düzgüsel şartlarda lansman fiyatlarının üstüne çıkmamız gerekiyordu sadece pandemiden dolayı insanların alım enerjisini düşünürsek, lansman fiyatlarından devam etmek daha doğru geldi bizlere ve fiyatlara zam yapmadık. 

Proje teslime hazır hale gelmek suretiyle, ek olarak kat ittifak koçanlarını da çıkartıyoruz. Banka kredisi ile almayı planlayan müşterilerimiz için bu oldukça mühim bu detay. Bu ay kat ittifak koçanlarımızı hazırlamış olacağız. 

Tüm nakdini ev alırken harcamak istemeyen yada kredi ile almak isteyen insanlara da destek oluyor bu koçanlar. Bundan dolayı bu koçanı bankaya götürdüğünüzde kredi alabiliyorsunuz. 

“Her insanın Beklentisi Seyahatin Açılması”

Hangi ülkelerden daha oldukça ilgi var projelerinize?

Kıbrıs’tan talep var, Türkiye, Almanya, İngiltere’den de ağırlıklı talep var. 

Villa alıcısı ile daire alıcısı değişik özellikler gösterebiliyor. Bizim projemiz villa projesi, seyahatlerin tamamen açılmamasından dolayı lokasyonu ve projeyi inceleyemiyorlar. Her insanın beklentisi seyahatlerin açılması. Adaya gelip görüp karar vermek istiyorlar. Yaptığımız görüşmelerden izlenimimiz bu. Umarız kısa sürede kontrollü bir halde bu duruma deva bulunur. 

“Araştırıp, İnceleyip, Doğru Kişiye Ulaşıp Satın Alma Yapsınlar”

Alıcılara bir mesajınız var mı bu zamanda?

Oldukça net olduğum bir mevzu var. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pandemiden minimum etkilenen ülke. Buranın doğası, güneşi ve rahat, yaşanılabilir bir memleket olması dolayısıyla alıcılar için oldukça güzel bir fırsat. 

Pandemiden sonrasında ciddi bir gayrimenkul talebi olacağı öngörüsündeyim, gayrimenkul kanadında informasyon ve deneyim sahibi olan çözüm ortaklarımız da bizim şeklinde düşünüyor. 

Şu anda pandemiden dolayı fiyatlar hala oldukça cazip ve değerlendirilmesi gerekiyor. 

Pandeminin dünya genelinde yavaşlaması yada sonlanmasından sonrasında KKTC’ye ciddi bir talep bekliyoruz. Fiyatların bu talepten sonrasında bu noktalarda kalması mümkün görünmüyor. 

Firmaların bir çok şu an fiyatlarını stabil tutuyor. Pandemi sonrasında bu fiyatlar değişecektir. 

Kar marjlı alım yapmak isteyen yatırımcıların ve bireysel yatırımcıların konut alımı için oldukça uygun bir zamanda bulunduğunu düşünüyorum. 

Tüm yatırımcılar için şunu tavsiye etmek isterim: Araştırıp, inceleyip doğru mecralarla doğru kişiye ulaşıp satın alma yapsınlar..

“Talep 3 – 5 Kat Artacak”

Gezi engellemelerinin kalkması gündemde,  piyasada iyi mi bir hareket oluşacak, beklentiniz ne yönde?

Kesinlikle oldukça net söyleyeceğim, gezi kısıtlamasının kaldırılması ya da gevşetilmesi ülke açısından oldukça ciddi anlamda pozitif bir tesir elde edecektir.. 

İnşaat sektörü açısından baktığımızda, yatırımcıların hepsi aynı mantıkta yaklaşıyor, Kıbrıs’a gelip bir yatırım yapacağız fakat en azından kendimiz görüp karar vermek istiyoruz. Gayrimenkul yatırımının projesi mühim, konumu mühim, tapusu mühim, inşa eden şirket mühim. 

Bu ay ve Mayıs ayları itibariyle yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesini bekliyoruz. Gündemde olan bir mevzu bu, ev karantinasının başlaması söz mevzusu. 

Gerek yurt haricinde yaşayan KKTC vatandaşları, gerek yatırımcılar gerekse burada yaşamak isteyen insanların sayısının oldukça yüksek olacağını düşünüyoruz. Talebin ciddi anlamda artacağını düşünüyorum. Bir ihtimal 3 bir ihtimal 5 kat artacak. 

“3 Dil İle Neredeyse Tüm Pazar Payına Hakim Oluyoruz”

Kurumsal üyelerimize sağladığımız dijital marka değerine İngilizce ve Rusça’yı da dahil ettik. Artık haberler ve röportajlar ile adaya gelemeyen yabancı müşterilerinizle prestijli bir yazışma kanalı kurabilirsiniz. Sizin yeni versiyonumuzla ilgili görüşleriniz neler?

Şunu oldukça net ve oldukça ciddi söyleyebilirim ki, Kıbrıs Emlak Merkezi’nin yeni sürümü hakkaten oldukça ustalaşmış. Oldukça ciddi bir emek verme. 

3 değişik dil seçeneğinin olması bizim şeklinde firmalar için kısaca sizin kurumsal üyeniz olan firmalar için ciddi anlamda güzel oldu. Şahıs daima kendi dilinde okuyabilmeli ve araştırabilmeli. Kem’in yeni sürümünde bizim artık bu şekilde bir imkanımız var. Elinize emeğinize sıhhat, tüm ekibe teşekkürler. 

3 dilde gösterim yapıyorsunuz, bizim projelerimiz Türkçe, İngilizce ve Rusça yayında, neredeyse tüm Pazar payına hakim oluyoruz. Şimal Kıbrıs’a talebi olan ülkelerin kullandığı dillere öncelik verdiniz. 

Oldukça başarı göstermiş ve içerik olarak oldukça ulaşılabilir. 

Bu röportaj fırsatı için de ek olarak teşekkür ederim..

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: hançer villaları, hançer inşaat, ali hançerEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.