DOLAR
32,1951
EURO
34,9741
ALTIN
2.513,08
BIST
10.948,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Kroki nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Kroki nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi
03.11.2023 14:27
5
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan kroki ne demek? Kroki iyi mi kullanılır, krokinin özellikleri neler? Kroki nerelerde kullanılır? Krokiyle ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Kroki nedir?

“Kroki”, Fransızca kökenli bir kelime (croquis). Bununla beraber mimari terimlerden de biri.

Bir mevzu yada nesnenin başlıca özelliklerini yansıtacak halde hazırlanmış taslağı, ölçeksiz plan anlamına geliyor. Doğrusu kroki; bir yerin, bir binanın konumu, bir sokak ya da mahalle vb. yerlerin kuş bakışı görünüşünün küçültülerek ölçüsüz olarak düzlem üstüne çizilmesine deniliyor.

Kroki iyi mi kullanılır ve krokinin özellikleri neler?

*Krokiye ölçek konulmaz.

*Uzunluklar göz sonucu ile belirtilir.

*Mühim bölgeler şematik olarak gösterilir.

*Krokinin çizildiği kâğıdın bir köşesine kuzey-güney doğrultusunu gösteren bir ok konulur.

Krokinin kullanıldığı bölgeler

Kroki, günlük yaşantımızda oldukça sık kullandığımız bir çizim. Bu çizimler, ana hatlarıyla ölçmeden yapılır. Peki, kroki nerelerde kullanılır?

*Kroki, okulumuzun çevresini, mahallemizi, köyümüzü tanımada destek verir.

*Bir adresi bulmak için de krokiden yararlanırız. Bir arkadaşımıza evimizin yerini kolay bir kroki çizerek tanım edebiliriz. Sınıfımızın, okul bahçesinin, odamızın ve sokağımızın durumunu da kroki ile gösterebiliriz.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.