DOLAR
32,3802
EURO
34,7694
ALTIN
2.396,57
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Kurtsan Group Direktörü Hayrullah Kurt Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Kurtsan Group Direktörü Hayrullah Kurt Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
24.09.2023 08:23
16
A+
A-

Kurtsan Group İskele ve Gazimağusa’da kaliteli yaşam alanları yılların verdiği deneyim ile üreten, Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden. Başarı göstermiş firmanın kurucusu Hayrullah Kurt konuğumuz. Detaylar röportajımızda..

kurtsan group

1973 yılından 2022 yılına kadar inşaat ile geçen bir yaşam ve Trabzon’dan Ürgüp’e, Libya’dan Şimal Kıbrıs’a uzanan tecrübeli bir isim Hayrullah Kurt.

49 senelik deneyim ile İskele ve Gazimağusa’da konut üretmeye devam ediyor. Kıbrıs Emlak Merkezi’nde konuğumuz Kurtsan Group Kurucusu Hayrullah Kurt.

Kalıp işleriyle başlamış olan, sonrasında ihalelerle tanınan bir isim, Hayrullah Kurt. Senelerdir edinmiş olduğu deneyim ve birikimi firmanın 2. nesline aktarmış, çocuklarıyla beraber 2017 yılından itibaren de yap-sat sektöründe konut inşa ediyorlar.

Gelin bu uzun yolculuğu, Kurtsan Group’un müessese öyküsünü ve Şimal Kıbrıs’ta inşaat sektörünün iyi mi geliştiğini Hayrullah Bey’den dinleyelim.

Keyifli okumalar..


Trabzon’dan Ürgüp’e, Libya’dan Şimal Kıbrıs’a İnşaat Tecrübesi

Ilk olarak sizi tanıyarak başlamış olalım Hayrullah Bey, sonrasında da Kurtsan’ı iyi mi kurdunuz ve hedefleriniz nedir, onu da dinlemek isteriz.

Ben 1973 senesinde, 14 yaşlarındayken, Trabzon’dan Nevşehir Ürgüp’e gurbete gittim ve inşaatla ilk o süre tanıştım.

1975 senesinde da Kıbrıs’a geldim, sonrasında yine Türkiye’ye döndüm. Askere gittim, evlendim derken 1984 senesinde Libya’ya gittim ve 3 yıl kaldım. İlk sermayemi Libya’da kazandım.

“1987 Yılından Beri Kaliteden Asla Taviz Vermedik”

Sonrasında Türkiye’ye geldim, sadece kardeşlerim Şimal Kıbrıs’ta olduğundan annemin isteğiyle Kıbrıs’a geri geldim. İlk etapta inşaata kalıp işleriyle başladık. Aslolan işimiz kalıpçılık. 1987 yılından 2000 yılına kadar kardeşlerimle ortaktım. Sonrasında çocuklar büyüdü, aile genişledi, şartlar değişti, mecburen ayrıldık fakat bölünmedik, birbirimizi koruyup kollamaya devam ettik. Kardeşlerimle ayrıldığımız zaman çocuklarım okuyordu. Hepsi okudu, inşaat mühendisliği, mimarlık ve bilgisayar mühendisliğini bitirdiler. Hepsi beni gururlandırdı.

2012 senesinde ben emekli oldum fakat işten uzaklaşmadım. Çocuklarıma emanet ettim işi, ben de hep onları ziyaret ederim. İşlerine fazlaca müdahale etmem yalnız bazı mevzularda görüşlerimi paylaşırım doğal olarak ki.

“Tecrübemizle Beraber 2017 Senesinde Yap-Sat İşine Başladık”

2013 senesinde da Kurtsan’ı kurduk ve 2013 yılından sonrasında çocuklarla güzel ilerledik. 2017 yılına kadar devlet ihaleleri hayata geçirmeye devam ettik, yap-sat yapmıyordum. Kalıpçılık işini de kardeşlerime bıraktım. Hangi kuruma teklif verirsem beni isterdi, o işi Hayrullah Kurt yapsın denirdi, bu da bizi memnun ederdi. Bundan dolayı bilirlerdi ki verilen işi kaliteden taviz vermeden ne gerekiyorsa sonuna kadar yapıyordum. Referanslarım da fazlaca kuvvetliydi, ismim de bilinirdi. 2013 senesinde ben emekli olunca 2017 yılına kadar biz bu işe çocuklarla devam ettik.

2017 yılından sonrasında çocuklar yap-sat işine girmek istediklerini söylediler. Bizim adımız piyasada fazlaca iyi biliniyor, bunun gücüyle yap-sat işine girdik yavaş yavaş. Elimizde ki kıymeti, kalitemizi her insanın bilmesi lazım diye düşündük. 2017 yılından sonrasında inşaat sektörünün bir üst versiyonu olan yap-sat işine girdik. Devlet benzer biçimde bir kurumla değil direkt insanlarla iletişime geçmek istedik.

“Yaptığımız İşler Kuvvetli Referansımız Oldu”

Kurtsan olarak, iyi işlere imza atıyoruz. Yaptığımız her işin arkasındayız ve başladığımız günden bugüne kaliteden taviz vermiyoruz. Yaptığımız işi gören, bu iş tamamdır diyor, beni tanıyanlar bu işi Hayrullah’ın yapmış olduğu bellidir diyor. Bu fazlaca büyük bir gurur hem benim adıma hem de şirketimiz adına.

Mesela, biz Long Beach’de kat karşılığı bir arsa aldık, bizlerden fazlaca daha iyi teklifler verdiler. Sadece arsanın sahibi bu işi bizim yapmamızı istedi, kalitemize güvendi ve daha yüksek teklifleri geri iterek bizi tercih etti. İşi sağlam yaptığımız için biz aldık bu işi. Fiyatı değil kaliteyi tercih ettiler. Övünmek değil bu işin aslı.

“Yeni Projeler Üretmeye Devam Ediyoruz”

Kurtsan Group neler yapıyor peki, hangi projeleriniz var satışta?

İskele Bahçeler’de tripleks villamız var. Bir kısmı satıldı, bir kısmı teslime hazır satışı bekliyoruz.

Long Beach’de 2 tane yeni binamız var. Yarıya yakınız inşaatlarda.

Gazimağusa’da Kurt 2 Apartmanımız var şuan satışta.

Tuzla’da binalarımız var. 64 dairelik bir projemiz var. Yakında ona başlayacağız. Pandemi olmasaydı şimdiye kadar başlamıştık sadece pandemi sebebiyle birazcık erteledik.

Parselizasyon projelerimiz var.

Bizde toprak fazlaca fazla. Ortalama 150 dönüme yakın yerimiz var.

“Pandemi Döneminde İşlerimize Devam ettik”

Pandemi sizi iyi mi etkiledi, süreci iyi mi yönettiniz?

Kanserle iyi mi savaşırsınız, onunla iyi geçinerek savaşırsın. Bence pandemi de bu tarz bir olay.

Biz zor zamanlarda bile işçilerimizi durdurmadık. Maddi içsel ne gerekiyorsa her insana yardım etmeye çalıştık. Küçücük zorluklarımız oldu fakat fazlaca şükür atlattık. Pandemide biz işe devam ettik.

Ben hep şuna inanırım, sen dürüstsen, Tanrı senin önünü açar, sen insanlara yardım edersen, Tanrı da sana yardım eder. Zalimlikle işler yürümez. Dürüst ve paylaşımcı olmak gerekiyor. Yaradan hiçbir şeyi boşuna vermez ve boşuna imtihan yapmaz.

“İskele ve Mağusa Bölgelerinde 10 Yılda Büyük Değişiklik”

Siz senelerdir bu bölgeyi tanıyorsunuz ve gelişimine birebir tanıksınız. İskele ve Mağusa bölgesindeki gelişimi iyi mi yorumluyorsunuz?

Mağusa bundan 8-10 yıl ilkin fazlaca daha cazipti, İskele fazlaca hareketli değildi. Yabancı fazla yoktu. Ilkin Girne sonrasında İskele Long Beach fazlaca cazip hale geldi. Ruslar, İranlılar, Afrikalılar, Kanadalılar derken birçok ülkeden yatırımcı geldi ve gelmeye devam ediyor.

Emirname çıkardılar sadece zamansız bir yaklaşımdı. Baya zorladı müteahhitleri ve hemen hemen netleşmedi. Bölgenin bu belirsizlikten kurtulması lazım. Bölge oldukça yara aldı ve bu işin hızlıca çözülmesi gerekiyor.

Mağusa’nın içine yabancılar gelse de bir İskele benzer biçimde değil doğal olarak ki. Genel anlamda yerliye satarız Mağusa konut projelerini, yabancılar daha azdır. Türkiye’den gelenler de alır. İskele konut projelerini de ağırlıklı yabancılara satarız. İki bölge birbirine bu kadar yakın olsa da hedef kitleleri birbirinden ayrı.

“Şimal Kıbrıs’ın En Büyük Pozitif yanları: Itimat”

Peki daha fazlaca yabancı yatırımcının konut satın alması ve burada yaşamasıyla beraber neler değişti, yaşam iyi mi etkilendi?

Haliyle her şey değişiyor.

Oldukca ufak bir örnek vereceğim size. Markete girdiğinizde yanlışlıkla birine çarptığınızda eğer o şahıs bir Avrupalıysa, kendi çarpmasa bile döner sizden özür diler. Daha mütevaziler. Ve bu insanoğlu bizlerden en fazlaca ne istiyorlar, itimat. Adam yılda kısa bir süre dinlence meydana getirecek güvende olması lazım. Kıbrıs güvenli bir ada ve bu insanların gereksinim duyan itimatı karşılıyor.

Örneğin insanoğlu Gürcistan’a gittiklerinde tek başlarına gezmeye korkarlar, otomobiliyle tenha bölgelere girmekten çekinirler. Kıbrıs bu şekilde mi? Bizim buranın insanı misafirperverdir ve sevecendir. 45-46 senedir ben burada yaşarım ve bir çöpümüz çalınsın ya da bilerek zarar verilsin benzer biçimde bir durum yaşamadık. Çocuklarımız sokakta oynar ve korkmayız.

E insanoğlu bunu gördüklerinde hakkaten fazlaca hoşlanıyorlar.

“Müşterisini Kandıran Kendine En Büyük Ziyanı Verir”

Senelerdir inşaat yapıyorsunuz, yap-sat sektöründe olan öteki müteahhitleri uyarmak istediğiniz bir mevzu var mı?

En önemlisi güvendir. Bir işe başladığınızda size ilkin güvenirler, sen o adamı kandırırsan, bu kendilerine verebileceğin en büyük zarardır.

Birinci derslik araç-gereç dediysen birinci derslik araç-gereç kullanacaksın. Kıbrıs fazlaca ufak bir yer. Firmayı soruşturmak fazlaca kolay. Bankalar destek sağlar, yapı marketler destek sağlar, hepimiz destek sağlar sana. Dolayısıyla yaptıkları her harekete fazlaca dikkat etmeliler. Yapamayacağın işe söz vermeyeceksin. Itimat ve kalite var ise gerisi gelir aslına bakarsan.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: Kurtsan GroupEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.