DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Loft daireler iyi mi tasarlanır? – Kıbrıs Emlak Merkezi

Loft daireler iyi mi tasarlanır? – Kıbrıs Emlak Merkezi
19.11.2023 10:48
5
A+
A-

“Loft bir dairem var sadece iyi mi dekore edeceğimi bilmiyorum!” diyenlerden misiniz? Öyleyse bu habere göz atın derim… Her şeyden ilkin “loft seçimi yaşam” kelimesinden ne anlıyoruz? Loft seçimi yaşamı yansıtabilmek için bu dairemizi iyi mi dekore etmeliyiz? Loft daireler için anahtar kelimelerimiz neler? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Ilk olarak “Loft dairelerimizi iyi mi dekore edebiliriz?” sorusunun cevabına geçmeden ilkin loft dairenin anlamından ve loft seçimi yaşamdan özetlemek gerekirse bahsetmemiz gerekiyor.

Bilinmiş olduğu suretiyle loft daire, çoğu zaman endüstriyel binalardan konutlara dönüştürülen geniş ve açık planlı, yaşam alanlarına deniyor. Loft dairenin amacı ise bulunduğunuz mekânda açık alan hissini yaratmak.

Peki, nedir bu loft seçimi yaşam?

Loft seçimi yaşam, kendi kültürüne ilişkin yaşam demek. Hem yaşam alanı hem de emek verme alanı için özgür alan arayan sanatçılar ve zanaatkârlar, sanatlarını yürütmek amacıyla stüdyolarını eski fabrikalarda yada depolarda gizlice kurmaya başlamışlar. Daha popüler hâle geldikçe, çatı katı yaşamı dikkat çekmeye başladı ve iç mekân tasarımcıları ile bu iç mekânların iyi mi tamamlanacağını hayal ettiler.

Hareket edecek maksimum boş alan gerektiren bu dairelerin iç mekânlarını tasarlamak kolay bir iş değil. Bundan dolayı, loft seçimi yaşamı oluşturan unsurlar ortaya çıkmaya başladı: Büyük bir yatak, ahşap yiyecek masası, depolama amaçlı kullanılan bazı endüstriyel raflar, kimi zaman de kutu hissini kırmak ya da bir miktar mahremiyete gerekseme duyulduğunda yerleştirilen separatör ya da bölücü duvarlar.

Loft seçimi yaşamı yansıtabilmek için bu loft dairemizi iyi mi dekore etmeliyiz? Anahtar kelimelerimiz neler?

*Yalınlık

Loft yaşam tarzındaki çağıl ve net bir ruhu yakalamak artık mümkün. Loft seçimi iç mekân stilinin ana fikri, düz ve temiz yüzeyler ile çıplak ve kaba malzemelerin muhteşem kombinasyonunu yakalamaktır.

*Vurgu

Açık planlaması ile ön planda olan loft dairelerde, akustik büyük bir mesele. Bu problemi önlemenin en iyi yolu ses emici malzemeleri tercih etmek. Bu durumda tekstil kullanımı yaşam kurtarıcı olacaktır. Kalınca kumaşlar ile döşemeli ahşap mobilyalar, kanepenin üstüne sereceğiniz bir battaniye, zemindeki parça halılar, iç mekânın akustik problemini çözmenize ve vurgulu bir yoldam oluşturmanıza destek sağlar.

*Ferahlık

İç mekânlarda açık alan hissini vurgulamak ve ışığın organik akışını sağlamak için aydınlatmalar dikkatli bir halde yerleştirilmeli. Köşe duvar aplikleri ile odanın sınırlarının yüksek aydınlatılması, daha büyük iç mekân yanılsaması yaratmak için destek olacaktır.

*Durağan(durgun) Mobilyalar

Birçok mobilyaya haiz kalabalık iç mekânlar, loft yaşam seçimi için kaçınmanız ihtiyaç duyulan en mühim olgulardan biri. Tezgâhı genişletmek, mutfağın sınırlarını belirlemek, bir yiyecek alanı oluşturmak için iyi bir çözüm olabilir. Bar tabureleri tercih etmek ise daha çok alan kazanmanıza destek olacaktır. Bilhassa ghost chair bar taburesi şık loft tarzını benimseyen daireler için muhteşem bir seçim.

*Sanatseverlik

Loft yaşam tarzının köklerine olan saygısını göstermenin en iyi yolu, sanat eserlerini bu yüksek duvarlara asmaktır. Tabloların iç mekâna tesiri büyük pencerelerden gelen organik ışıklarla daha da hoş gözükecektir…

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.