DOLAR
32,2413
EURO
35,0965
ALTIN
2.501,21
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

M. Toros Tecim Direktörü Kerem Toros eşyaların konut satışlarına tesirini söyledi

M. Toros Tecim Direktörü Kerem Toros eşyaların konut satışlarına tesirini söyledi
25.09.2023 02:42
11
A+
A-

Örnek evlere konulmuş olan eşyaların satın almaya tesiri nedir? Değişik konut tiplerinde hangi ürünler tercih ediliyor? Kıbrıs Emlak Merkezi olarak işi uzmanına sorduk ve konuğumuz M. Toros Tecim Direktörü Kerem Toros. Detaylar röportajımızda.

kerem-toros-toroscenter-lefkosa-ticaret (1)

M. Toros Tecim Direktörü Kerem Toros eşyaların konut satışlarına tesirini söyledi

Şimal Kıbrıs emlak ve inşaat sektörü ülkenin lokomotif sektörlerinden. Peki iş bir tek inşa etmek mi? 

Doğal olarak ki hayır. İnşa etmekten ziyade artık ürünü sergilemek de fazlaca mühim. Bunu iyi mi yapıyor sektör oyuncuları? Örnek daireler bu mevzuda en büyük yardımcılardan biri. Bizde örnek dairelerin satışa olan tesirini, hangi konut tiplerinde hangi ürünlerin seçildiğini, yerli ve yabancı yatırımcı hedefleyen firmaların ürün tercihlerini ve öteki bilgileri M. Toros Tecim Direktörü Kerem Toros’a sorduk. Değişik konut tiplerinde oluşan değişik gereksinimleri söyledi Kerem Bey. Ve doğal olarak bunların satışa olan tesirini. 

Keyifli okumalar. 

“60 Senelik Deneyim”

Toros Tecim olarak sizi tanıyarak başlamış olalım. Neler yapıyorsunuz?

Biz 1960’lı yıllarda kurulan bir aile şirketiyiz. Konfeksiyon ile başladık sonrasında entegre tesislere geçtik. Dokuma ve örgü makinalarıyla giyim ürünleri üreten bir endüstri fabrikası olduk.

1977 senesinde ortaklıkların ayrılmasıyla M. Toros Tecim olarak devam ettik yolumuza. Tekstil, elektrikli eşya, gayrimenkul yatırımları ve ihale taahhüt işleri hayata geçirmeye başladık. Şirketimizin kurucusu olan babam emekli oldu seneler ilkin, ikimiz de 2. ve 3. nesil olarak şirketi yönetmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz.

Kıbrıs’ın 3 prestijli bölgesinde perakende satış yaptığımız mağazalarımız var. Girne, Lefkoşa ve Gazimağusa’da. Bunun yanında toptan satışlarımız da var, inşaat müteahhitlerine yönelik satışlarımız da.

Kısa sürede Toros Center’a ilişkin web sitemizi de tamamladık ve dijital anlamda da hizmet vermeye başladık. 

İnşaat firmaları için iyi mi bir hizmet sunuyorsunuz?

Oldukca yönlü bir hizmet sunuyoruz diyebilirim.

Klima Altyapısı

Birçok firmaya inşaat halinde klima altyapısı hizmeti veriyoruz. Bu işlemi inşaat aşamasında yaptığımız için de klima üniteleri bina görünümünü bozmuyor ve oldukça şık duruyor. Müteahhitlerimiz son 15 senedir buna fazlaca ehemmiyet veriyorlar.

Bunun yanı sıra beyaz eşya, TV, klima ve mefruşat ürün paketleri oluşturuyoruz. Gayrimenkulün amacına ve satın alan hedef kitlesine nazaran değişim gösteriyor paketlerimiz. Örnek evlerde bu paketler kullanılıyor, müşterilerin evi hayal edebilmesi için güzel bir fırsat oluşuyor.

Beyaz Eşya Paketleri

Oldukca çeşitli paketlerimiz var. Her evin gereksinim duyan ürünler 5 temel parça beyaz eşya(fırın, aspiratör, buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası) içeren paketlerimiz var. Bazı müşterilerimiz bu tarz şeyleri opsiyonel istiyor, bazıları lüks ve/yada daha çok çeşit.

Burada mühim olan hedef kitlenin ne istediği aslen.

TV Paketleri

TV paketlerimiz var, gene müşterinin isteklerine nazaran boyutu ve özellikleri değişiyor.

Klima Paketleri

Klima paketlerimiz var. Burada bilhassa anlatmak istediğim bir klima var. Bir dış üniteye 5 iç birim monte edebiliyorsunuz. Residence binaları düşünün minimum 40 daire kısaca averaj 100 klima demek. Bu binanın görüntüsünü düşünün. VRF sistemi kullanmak mantıklı oluyor bu binalarda sadece bu defada ortaya ortak giderlerin karşılanması sıkıntısı çıkıyor. Onun yerine maliyeti ve enerji tüketimi daha düşük bu klimaları öneriyoruz. Bu üründe bizim bilhassa önerdiğimiz ürünlerden.

Gene split klimalarda Carrier markasını tercih ediyoruz. Bu marka dünyada itimat kazanan bir marka olduğundan bilhassa yabancı müşteriye satış meydana getiren firmalar bunu tercih ediyor. Yeni bir markayla tanışmak zorunda kalmıyor insanoğlu, bildikleri ve güvendikleri markayla devam ediyorlar.

Sunulan paketler markalardan oluşuyor ve potansiyel müşteriler görerek alıyor.

Mefruşat Paketleri

Bunun yanında mefruşat paketleri var. Yatak, halı, perde vb. ürünler.

Kısaca kısacası bir satın alan hava alanından valiziyle gelip evinde yaşayabilir konuma getiriyoruz evi.

Bu mevzuda piyasada kuvvetli bir noktadayız ve en rekabetçi tutarları oluşturabiliyoruz.

“Hedef Kesime Bakılırsa Ürün Seçimi”

Firmaların önceliği ne seçim yaparken? Fiyat mı, kalite mi?

Hedef kitlelerine bağlı tamamen. Yerli alıcı mı yabancı alıcı mı? Kendileri mi oturacak, kiraya mı verecek? Bu soruların cevaplarına nazaran değişiyor ürün seçenekleri.

Hedefi yabancı yatırımcı olan firmalar kaliteli ürünler tercih eder. Tanıdıkları, bildikleri markaları tercih eder.

Satın alıp oturulacak projeler de gene dayanıklı ve premium ürünler tercih edilir.

Satın alınıp kiralanacak evlerde, mesela Mağusa ve Girne’de daha fazlaca çalışan ve öğrenciye kiralanır evler, uzun ömürlü ve dayanıklı ürünler tercih edilir.

“Daire Alıcıları Ve Villa Alıcılarının Tercihleri Değişik”

Daire ile villa projesi içinde tercih farkı oluyor mu?  

Villa müşterisi daire müşterisi şeklinde değil. Daha fazlaca gezip görmek istiyor. Premium ürünleri tercih ettikleri için birebir almak istiyorlar.

Daire müşterileri de genel olarak 2 ye ayrılıyor. Kendi oturacaksa gene gezip seçmek istiyor.

Kiraya verecekse sağlam ve uzun ömürlü ürünler tercih ediyor.

“Müşterilerin İstek ve İhtiyaçlarına Bakılırsa Seçilen Eşyaların Satın Almaya Tesiri Var” 

Sizce bu ürünlerin konut satış sürecine tesiri iyi mi?

Bu sual hakkaten fazlaca mühim.

Yerli müşteriye villa ve daire meydana getiren müteahhitler bizlerden bir tek örnek ev yapacaklarsa eşya alıyorlar. Örnek evlerin önemini biliyorsunuz ki, insanların evlerini daha iyi hayal etmelerini sağlıyor. Müteahhitler de bu evlerde premium ürünler kullanarak, müşterinin duygularına hitap ediyor.

Yabancı müşteriye yönelik ev meydana getiren müteahhitlerde de durum bu şekilde.

Konut satışına etkisine erişince oldukça pozitif yönde etkilediğini düşünüyorum. Müşterinin isteklerine ve gereksinimlerine nazaran tasarlanmış bir ev ve seçilen eşyaların satın alma sürecinde tesiri büyük.

Kıbrıs emlak sektöründeki gelişimleri, yatırım fırsatlarını ve emlak ilanlarını portalımızdan Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak takip edebilirsiniz. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.