DOLAR
32,2631
EURO
35,0692
ALTIN
2.468,66
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Northernland Constructin Satış Bölge Müdürü Mehmet Sonat: “Vizyonumuz ile daha ilkin yapılmamış projeleri hayata geçiriyoruz.”

Northernland Constructin Satış Bölge Müdürü Mehmet Sonat: “Vizyonumuz ile daha ilkin yapılmamış projeleri hayata geçiriyoruz.”
02.11.2023 10:58
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs Gazimağusa ve İskele konut projeleri olan Northernland Construction Satış Bölge Müdürü Mehmet Sonat ülkeye gelen yatırımcıların artması için çözüm önerilerini söyledi. Detaylar röportajımızda..

Son dönemde bilhassa Grand Sapphire Resort projesi ile Şimal Kıbrıs inşaat sektörüne yeni bir perspektif kazandırdı Northernland Construction. Gazimağusa ve İskele bölgesine inşa etmiş olduğu daire ve villa projeleri 32 değişik ülkeden yatırımcı çekiyor. Üç binin üstünde konut inşa ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Northernland Construction Satış Bölge Müdürü Mehmet Sonat projelerini, yatırımcılara sağladıkları desteği, ülkemize gelecek yatırımcıların nelere ihtiyacı bulunduğunu Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için söyledi.

Mehmet Sonat Kimdir?

1983 Gazimağusa doğumluyum.2006 senesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Enformatik mezunuyum.

2011 senesinde Northernland Construction’da satış temsilciği görevi ile emlak ve inşaat sektörüne giriş yaptım. 2016 yılından itibaren Northernland Construction’da Türkiye, İsrail, Filistin ve İskandinav ülkeleri bölge müdürlüğü görevini yürütüyorum. Ek olarak 5 yaşından beri ilgi duyduğum tenis sporunda KKTC’de tüm yaş kategorilerinde şampiyonluklarım bulunuyor. Lisanslı tenis Antrenörüyüm ve halen etken olarak Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nde hem ekip kaptanı hem de Sporcu Sorumluluğu görevi yapıyorum.

Yatırımcılara sunduğunuz portföyünüzde neler var?

Gazimağusa ve İskele bölgesinde villa ve apartman projelerimiz var. Mağusa merkezde 3 projemiz var. 22 kattan oluşan 314 tane daire ve 18 tane dükkandan oluşan Türk koçanlı Northernland Premier projesi, 44 daireden oluşan Türk koçanlı NorthernPark projesi ve 2+1, 3+1 ve villalardan oluşan Kentplus projesi. İskele bölgesinde PearlVillage adlı villa projemiz bulunuyor. Satışına 6 ay ilkin başladığımız adanın en büyük ve en heybetli projesi olan Grand Sapphire Resort ile İskele Long Beach bölgesinde içinde 5 yıldızlı Hotel, 27-29-31 kattan oluşan adanın en yüksek binalarında stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunan 1605 dairelik projemiz bulunuyor.

Sizi öbürlerinden ayıran özellikler neler?

Vizyonumuz ile daha ilkin yapılmamış projeleri hayata geçiriyoruz bu da her geçen gün inşaat kalitemizi arttırmamıza sebep oluyor. Dürüstlük ve itimat eğer olmazsa olmazımız. Hiçbir vakit tutamayacağımız bir sözü müşterilerimize vermiyoruz. Bir tek satış aşamasında değil satış sonrası hizmetlerimiz ile de müşterilerimizin mutluluğunu hedefliyor ve bu yöntem ile 3000’in üstünde mutlu yuva kurduğumuza inanıyoruz.

Hedef kitlenizde kimler var?

Mağusa’daki projelerimizde başta KKTC vatandaşları olmak suretiyle 18 değişik ülkeye satışlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İskele Long Beach bölgesinde ise şuan KKTC, Türkiye, Rusya, İskandinav ülkeleri, İsrail, İran başta olmak suretiyle 32 değişik ülkeden müşterilerimiz var. İskele Long Beach bölgesindeki fiyatların ve inşaat maliyetlerimizin Mağusa’daki projelerimize gore daha yüksek olması sebebiyle şuan yüksek gelir grubuna hitap etmektedir.

Yatırımcılara ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Onlara ülkemizi, şehrimizi ve şirketimizi tanıtıp buraya yatırım yapmalarını teşvik ediyoruz. Bunu yaparken adaya gelişlerinden itibaren adada kalış süreleri süresince onlarla yakından ilgileniyoruz. Tüm alım satım prosedürlerini en ince ayrıntısına kadar kafalarında hiçbir sual işareti bırakmadan anlatıyoruz. Eğer kendilerinin çalmış olduğu bir avukat yoksa çalışabilecekleri bir avukat önerisinde bulunuyoruz. Onların yapacağı yatırımı aslen kendimiz yapıyormuşçasına doğru izleyeceği yolu göstermeye çalışıyoruz. Ev teslimlerinden sonrasında ise başarıya ulaşmış kira ekibimizle yatırımcılarımızın dairelerini hem kısa dönem hem de uzun dönem kiralama hizmeti veriyoruz. Satış sonrası ekibimiz ile de yatırımcılarımızın dairelerinde oluşabilecek tüm problemleri anında çözebiliyoruz.

Son dönemde Türkiyeli yatırımcıların KKTC emlaklarına bakışını iyi mi yorumluyorsunuz?

Son 3 yıl içinde Türkiyeli yatırımcı sayısı arttı. Ülkemize yapacakları yatırımın döviz üstünden kıymet artışı olacağından, yüksek kira getirisi ile de amortisman süresinin 10-14 yıl içinde olması sebebiyle ülkemize yatırım halletmeye sıcak bakıyorlar. Bir de ülkemizin güzel havası, rahatlığı, kolay ulaşım sağlanması, ayni dili konuşmamız ve dinlence imkanları ile buraya yatırım yapmaları onlara fazlaca cazip geliyor.

Sizce ne değişirse/iyileşirse ülkeye yatırımcı çekmek daha da kolaylaşır?

En önemlisi direk uçuş diye düşünüyorum. Bu bir tek inşaat sektörünü değil tüm sektörleri geliştirecek bir adım olur. Bunun haricinde devletimizin yatırımcının önünü açması, yabancı yatırımcının birden fazlaca ev alabilmesi ve tapu işlemlerinin daha ergonomik olması gerekiyor. Şu sebeple yabancı yatırımcı tapu almadığında devletimiz de vergi yitirilmesine uğruyor. Ek olarak ülke tanıtımının da yapıldığı emlak fuarlarına katılımın devlet tarafınca desteklenmesi için emek harcama yapılması, ülkemizdeki inşaat firmalarının daha sıkı denetlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

İnşaat firmalarına mesajınız nedir?

Bilhassa inşaat kalitesine ehemmiyet verilmesi gerek. Sağlamlık ve kalite adına hiçbir harcamadan kaçınılmaması lazım şu sebeple insan sağlığı en önemlisi. Ek olarak dünyadaki projeleri takip edip daha yenilikçi daha çağdaş projeler yapılması rekabeti arttıracağı benzer biçimde tüm firmaların çıtasını daha da yukarıya taşıyacaktır.

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Yatırımcılara mesajım KKTC bir ada ülkesi ve ada devletlerinde yatırım devamlı kazandırıyor. Bu yüzden yatırım yapmaktan kaçınmasınlar. Bir mal alırken araştırmalarını iyi yapsınlar, doğru güvenilir firmalar ile çalışsınlar.

Kıbrıs Emlak Merkezi ile alakalı düşünceleriniz neler?

Kıbrıs emlak merkezi ile sektördeki tüm haberlere ve projelere ulaşılabiliyor. Sürekli güncellenen proje haberleri ile sektördeki tüm projeleri takip etme şansımız var. Sektördeki profesyonellerden alınabilecek tavsiyeler, proje önerileri benzer biçimde sektör ile ilgili nerede ise her şeyin bulunmuş olduğu böylesi ustalaşmış çalışan bir emlak haber portalını ülkemizi kazandırdığınız ve benim de buradan sektör ile buluşmamı sağladığınız için ek olarak teşekkür etmek isterim.

Etiketler: mehmet sonat, northernand construction, grand sapphireEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.