DOLAR
32,1994
EURO
35,0815
ALTIN
2.469,20
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Şimal Kıbrıs Emlak Sektörü İçin Şok Dolandırıcılık İddiası

Şimal Kıbrıs Emlak Sektörü İçin Şok Dolandırıcılık İddiası
19.09.2023 19:33
5
A+
A-

Selçuk Yöntem’den sonrasında, şimdi de meşhur bir televizyoncu dolandırıcılık iddiasıyla polislik oldu. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti son yıllarda yatırım düşünenler için oldukça kazançlı bir yer. Fakat doğru yerde, doğru zamanda ve bilhassa doğru kişilerle meydana getirilen yatırım kazandırıyor. Aksi halde mağduriyet yaşayanlar da yok değil.

Birkaç yıl ilkin meşhur oyuncu Selçuk Yöntem’in bir emlakçı tarafınca dolandırılmasıyla zor günler yaşayan, yatırımcı gözünde negatif etkilenen Şimal Kıbrıs’ta benzer bir durum gündemde.

Türkiye’nin önde gelen portallarından Medyaradar, gündeme bomba benzer biçimde düşen bir haber yayınladı.

SAHTE SÖZLEŞME İDDİASI

Şimal Kıbrıs’taki evinin satışı için Lefkoşa emlak piyasasında etkinlik gösteren E. K. isminde firmanın direktörü Ü. K. İle çalışan ve adını şimdilik paylaşmak istemeyen meşhur televizyoncu, polislik oldu.

İddiaya gore hem alıcıyı, hem de satıcıyı mağdur eden emlakçı Ü. K. yasal olmamasına karşın yetkisiz ve düzmece sözleşme hazırlayarak satışı tamamlamaya çalıştı. Fakat bu kez sert kayaya çarptı. Bu yapılanlar yüzünden uzun süredir maddi ve içsel zarara uğradığını söyleyen meşhur ekran yüzü, Şimal Kıbrıs polisine kabahat duyurusunda bulunmuş oldu.

EMLAKÇI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avukatı ile beraber Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giden mağdur, çalmış olduğu Ü. K. isminde emlakçı ile geçen süreci tüm ayrıntıları ve belgeleri ile beraber KKTC polisine teslim etti. E. K. isminde acenteyi Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği üyesi olduğundan seçtiğini, fakat asla beklenmedik bir halde dolandırıldığını korumak için çaba sarfeden mağdur, yasal süreci başlattı.

KUZEY KIBRIS’TA DOLANDIRICILIĞIN CEZASI

Daha ilkin benzer suçlamalarla karşı karşıya gelen emlakçı Y. T. ile inşaatçı M. E. polise meydana getirilen yakınma ve davalar sonucunda tutuklanmıştı.

Emlak satış sürecinde düzmece sözleşme ile dolandırıcılık suçlaması meydana getirilen emlakçı Ü. K. ile alakalı süreç, polis ifadesinden sonrasında netleşecek.

MEDYARADAR

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.