DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

T&B Property Management Direktörü Özgü Bayraktar’dan Yatırımcıya Kiralık Mülk Mesajı

T&B Property Management Direktörü Özgü Bayraktar’dan Yatırımcıya Kiralık Mülk Mesajı
24.09.2023 19:35
6
A+
A-

Yatırım için aldığınız kiralık evleri profesyonellerin yönetmesini ister misiniz? Özgü Bayraktar T&B Property Management ve iş akışını söyledi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

Kıbrıs emlak sektöründe gayrimenkul alanların bir kısmı yaşamak, büyük bir kısmı ise yatırım için atıyor bu adımı. Uzun dönem yada kısa dönemde meydana getirilen sterlin üstünden kiralama ile yatırımını hızlıca geri almayı planlıyor yatırımcı.

Evin fiyatı belli, kira rakamı belli, şimdi gelsin paralar demekle olmuyor fakat bu süreç. Bu sebeple aldığınız gayrimenkul durduğu yerden size para kazandırmaz. Uğraşmanız, ilgilenmeniz, takip etmeniz gerekir.

Ve siz yurt dışından Şimal Kıbrıs’a yatırım yapmış biriyseniz, işiniz pek de kolay değil.

Bilhassa pandemi döneminde buna onlarca defa tanık olduk. KKTC’den gayrimenkul alıp, gezi yasakları yüzünden uçamayan, kiracılarıyla birbirine giren, evi hasar gören fakat hiçbir şey yapamayan oldukca kişinin şikayetini dinledik. Ve birçoğu yapmış olduğu yatırıma pişman olmuş, bir an ilkin satış düşünüyordu…

İşte bu durumda mülk yönetim şirketleri öne çıkıyor. Sizin adınıza kiracı kabul eden, ödemeleri takip eden, tadilat gerekirse süreci yöneten…

Direktörlüğünü Özgü Bayraktar’ın yapmış olduğu, Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerimizden T&B Property Management da bu sektörde hizmet veriyor.

Şimal Kıbrıs’ta yatırım yapanların kiralama sürecini yönetiyor.

Peki gayrimenkul yönetim şirketleri Şimal Kıbrıs’ta iyi mi çalışıyor, neler yapıyorlar? Biz sorduk, Özgü Bayraktar yanıtladı.

2014’ten Bu Yana

Sizi tanıyarak başlamış olalım Özgü Bey. Ne zamandır bu sektördesiniz?

Merhaba, İsmim Özgü Bayraktar. 1982 Lefkoşa doğumluyum. Evli 2 kız evladı babasıyım. T&B Property Management bir aile şirketi olup adını kızlarım olan Talin ve Toya’nın baş harflerinden almaktadır. Sektörde 2014’ten beri yer edinen mülk yönetim şirketimiz aile yapısında olduğu benzer biçimde sıcak samimi ve güvenilir hizmet vermeyi amaçlamaktadır.  

Gayrimenkul sektöründe mülk yönetimi nedir?

Değişen ve gelişen gayrimenkul sektöründe mülk yönetimi artık gayrimenkul sahipleri için tercihin ötesinde bir gerekseme. Mülk yönetimi bir emlağın mülk yöneticisi tarafınca belli bir ücret karşılığında mülk sahibi yerine yönetilmesidir. Mülk yönetimi hizmeti bilhassa yatırım amaçlı edinilmiş gayrimenkullerin mülk sahipleri tarafınca talep ediliyor. Artık kiralama hizmeti emlağın kiraya verilmesinin oldukca ötesinde. Emlağın günlük işleyişinden görevli mülk yönetim şirketimize gerekseme her geçen gün artıyor. 

Siz bu hizmeti iyi mi veriyorsunuz? Şartlarınız neler?

Samimi ve güvenilir hizmet vermeyi misyon edinmiş şirketimiz gayrimenkul sahiplerine şu hizmetleri veriyor; Doğru kiracı seçimi mülk sahiplerinin menfaatlerinin korunması açısından oldukça mühim, bilhassa mülk sahibi adına kiracı ile kesintisiz ve sıhhatli iletişimi sağlamak yaptığımız işin ayrılmaz bir parçasıdır. Mülkün gerekseme duyduğu bakım onarım tadilat işlerinin takip edeni ve çözümlenmesi zamanı olmayan mülk sahiplerinin en oldukca talep etmiş olduğu hizmettir. Kira ödeme takip edeni gelir gider takip edeni ve yasal gerekliliklerin takibinin kesintisiz yürütülmesi amaçlanmaktadır. 

Kimler bu hizmetten faydalanabilir?

Evini kiraya vermek isteyen, zamandan tutum edip işi profesyonellere bırakmak isteyen tüm mülk sahipleri bu hizmetten faydalanabilir. İster bir adaet daireniz olsun ister topyekün bina sahibi olun şirketimizden hizmet alabilirsiniz. 

Mülk yönetimi mevzusunda hangi mevzulara dikkat etmeliyiz? 

Bu mevzuda kiracı seçimi oldukca önemlidir. Mülkü kiraladıktan sonrasında yapılacak olan evin kontrollerinde kiracının eve zarar vermemesi bizim için önceliktir. Şirketimizden hizmet alan bireylerin yada kurumsal şirketlerin en oldukca itina gösterdiği mevzu kendi mülklerinin aylık kontrollerinin yapılması ve kendilerine raporlanmasıdır. 

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Bilhassa KKTC’de gelişen üniversite sektöründe öğrencinin ülkeye gelmesi ile konaklama ciddi bir ihtiyaçtır, bu bağlamda kira sektörünün bu yıl da olduğu benzer biçimde hep en verimli sektörlerden biri olacağı inancındayım. Çekinmeden kiraya uygun mülke yatırım yapmalarını önerebilirim. 

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.