Bakan Arıklı bugün 13.00 sıralarında Telekomünikasyon Dairesi’nin Lefkoşa ve SOS Çocukköyü civarlarındaki depolarında araştırma yapmış oldu. Bakan Arıklı’ya araştırma esnasında Daire Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Ömer Kanlı ve daire çalışanı de birlikte rol aldı.

Ünal Üstel: Derdimiz Devletimiz, Halkımızın Mutluluğu ve Refahıdır

Ünal Üstel: Derdimiz Devletimiz, Halkımızın Mutluluğu ve Refahıdır

Arıklı, Telekomünikasyon Dairesine ilişik depolarda yapmış olduğu denetimin peşinden basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, seneler öncesine dayanan, sayım yapılmaması, istismar ve hırsızlık vb. bir ekip iddiaların söz mevzusu bulunduğunu ve mevzuyla ilgili Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu’nu üç hafta ilkin bu mevzu üstüne göreve çağrı ettiklerini ve kurulun sayıma başladığını söyledi.

-“Birçok yerde toprağa gömülü araç-gereç bulunmuş oldu”

Arıklı, birçok yerde toprağa gömülü araç-gereç bulunduğunu, Daire envanterinde dijital ortamda “yok” görünen “Raychem”lerden (ısıyla büzüşen ek malzemesi) 5 bin tane bulunduğunu, bazı kişilerin Daireyle ticari faaliyetlerinin tespit edildiğini ve bilgili bir istismar ve hırsızlığın söz mevzusu olabileceğini belirtti.

Senelerden beri depolarda sayım yapılmadığının belli bulunduğunu kaydeden Bakan Arıklı, SOS ÇocukKöyü civarlarında Daireye ilişik depo civarlarında toprağa gömülmüş malzemelerin bulunduğunu ve bunların Teftiş Kurulu tarafınca fotoğraflandığını da ifade ederek, mevzuyla ilgili  Sayıştay ve Savcılığın göreve çağırılacağını, tıpkı düzmece reçete vakasında olduğu şeklinde bu mevzuda da oldukça sıkıntılı günlerin yaşanabileceğini sözlerine ekledi.