Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’da bulunan bazı dernek, sivil cemiyet örgütü temsilcileri ve iş insanlarını ayrı ayrı kabul etti. KKTC Bakü Temsilciliği’nde yer edinen kabullerde, Cumhurbaşkanı Tatar’ın eşi Sibel Tatar ve KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer de hazır bulunmuş oldu.

Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, “Aynı milletin evlatları olarak bizlerin birbirlerine yakınlığı ve bağlılığı mühim değerlerdir” diyerek, Azerbaycan’da fazlaca büyük bir ilgi ve ilgi gördüklerini beyan etti. Azerbaycan’a KKTC’den kuvvetli bir ekiple geldiklerini belirten Tatar, Bakü’de tanıtım faaliyetleri yaptıklarını söyledi.

Bir doktor, iki eczacı daha tutuklandı!

Bir tabip, iki eczacı daha tutuklandı!

Azerbaycan’la KKTC arasındaki ilişkilerin eskiye nazaran güçlendiğini kaydeden Tatar, bu iş birliklerinin artırılması icap ettiğini altını çizdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Türk dünyasıyla ilgili kendilerine hep destek olacağını söylediğini ifade eden Tatar, dünya devletleri tarafınca Kıbrıs Türk halkına haksızlıklar yapıldığını, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in de fazlaca iyi bildiğini söylemiş oldu. Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi ve iki ayrı devlet bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözümün, KKTC için yaşamsal bulunduğunun altını çizdi. Tatar, Kıbrıs Türk halkının eşit egemenliğinin ve eşit internasyonal statüsünün kabul edilmesiyle Kıbrıs’ta bir antak kalma olabileceğini söylemiş oldu.

Aliyev’in, “KKTC bayrağı her daim dalgalanmaya devam edecektir” ifadesinin fazlaca mühim bulunduğunu da vurgulayan Tatar, kısa bir zamanda, KKTC devletinin varlığının internasyonal organizasyonlarda daha da görünür hale geleceğine inanç belirtti. Tatar, “Bizim kabul edilmemiz ve bu gerçeğin görünmesiyle bundan sonraki süreçte inşallah tanınma hedefimize de ulaşacağımıza inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Türk dünyasının, birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, bir cephe oluşturması ve bu cepheyi güçlendirmesi icap ettiğini belirten Tatar, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlı Kıbrıs Türkü’nün yanında bulunduğunu söylemiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim’de 100’üncü yılını tamamlayacağına dikkat çeken Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında daha da güçleneceğinin altını çizdi.

-“KKTC bölgede güvenliği teşkil ediyor”

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun fazlaca mühim bulunduğunu kaydeden Tatar, petrol ve gazın, Türkiye üstünden dünya pazarlarına aktarılmasının da olağanüstü mühim bulunduğunu söylemiş oldu. Bölgede bir tüm olmak gerektiğine dikkat çeken Tatar, KKTC’nin konumu itibarı ile, organik gaz, enerji ve ticarette yapılacak tüm çalışmaların güvenliğini teşkil ettiğini söylemiş oldu.

“Biz Türk milletin bir parçasıyız” diyen Tatar, KKTC, Azerbaycan ve Türkiye’nin, bir millet üç devlet bulunduğunu ve birbirlerini tamamladığını altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, zamanı ve kadim bağların, gönül birliğinin gelecek nesillere de taşınmasının mühim ve kıymetli bulunduğunu kaydetti.

Kabullerde Cumhurbaşkanı Tatar’a armağan takdiminde bulunulmuş oldu. Cumhurbaşkanı Tatar da, biyografisini içeren kitapları imzalayarak, konuklara armağan etti.

-Tatar, AA ve Azertac’a demeç verdi

Cumhurbaşkanı Tatar, kabullerin arkasından Anadolu Ajansı ve Azerbaycan Devlet Haber Ajansı’na (Azertac) demeç de verdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü’deki resmi temaslarını tamamlayarak, bu akşam yurda dönecek.