Trafik denetimleri... 451 sürücü rapor edildi

Trafik denetimleri… 451 sürücü rapor edildi

Cumhurbaşkanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya nazaran, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en mühim gelir kaynaklarının başlangıcında gezim ve yükseköğrenimin geldiğini belirterek, ziraat, endüstri ve inşaat sektörünün de mühim gelir kaynakları bulunduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta 1974 yılından beridir sulh ve rahatlık bulunduğunu belirterek, adanın güvenli olmasından dolayı dünyanın birçok yerinden öğrencinin okumak için geldiğini, değişik ülkelerden kişilerin ev alarak ve iş kurarak ülkeye yerleştiğini açıkladı.

Türkiye’den gelen suyun kullanılmaya başlamasıyla ziraat ve turizmde ilerlemeler yaşandığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, adanın coğrafi konumundan dolayı birçok yere yakın olmasının bir avantaj bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz’de bağımsız ve egemen bir Türk devleti olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Mavi Vatan’da deniz yetki alanları bulunduğunu belirterek, KKTC’nin her mevzuda güçlenmesi ve Türkiye ile iş birliğinin artması için çalışmaların sürdüğünü, Doğu Akdeniz’de naturel kaynaklar yanında balıkçılık, gezim ve denizcilik mevzularında da büyük potansiyel bulunduğunu aktardı.

KKTC’ye uygulanan haksız engelleme ve engellemelerin bilim ve teknolojide atılan adımlarla aşıldığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, suni zeka, ARGE ve dijitalleşme mevzularında mühim gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Kıbrıs Türkü’nü uygulanan haksız engellemeler ve ambargolara karşın ülkede başarı göstermiş iş insanlarının bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kapasite, potansiyel ve dünyayla entegre olmuş girişimciler var. Türkiye buraya ehemmiyet ve kıymet veriyor. Ülkenin kalkınması ve gelişmesi için altyapı yatırımları yapılıyor. Ülkenin güvenli olmasının yanı sıra, birçok pozitif yanları olması yatırım iklimini artırıyor. Zemin güçlendikçe yatırımlar artıyor. Internasyonal yatırımcılar ülkeye yatırım yapıyor. Yerin altında egemenlik ve devlet vardır” dedi.

Özinal

Sertaç Özinal da konuşmasında, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin internasyonal alanda rekabetçi  teknoloji merkezi olma mevzusunda mühim avantajlara haiz bulunduğunu belirterek, geliştirilen projelerin, yurt içinde olduğu şeklinde küresel alanda da oldukca mühim katkılar sağlayacağını söylemiş oldu.

KKTC’de geliştirilen projelerin yurt dışındaki yatırımcıların da ilgisini çekeceğine inandığını özetleyen Özinal, devamlı ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazır bulunduğunu altını çizdi.