Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu akşam algı edilecek Mevlit Kandili sebebiyle yayınladığı mesajda, hoşgörü, saygı ve diyalog vurgusunda bulunmuş oldu.

Dünyadaki sorunların iş birliği ve sulhla çözülmesi gerektiği bir dönemden geçildiğini kaydeden Tatar, “Bizlere hoşgörü, anlayış ve saygıyı öğreten dinimiz İslam’ın bu örnek özelliklerini Kıbrıs Türk halkı kendi düşüncesinde, itikadında ve yaşayışında en güzel şekilde barındırıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam, sulh ve kardeşlik dini olan dinimiz İslam’ın peygamberi Hazreti Muhammet’in doğum gecesi olan Mevlid-i Şerif’i algı edeceğiz.

Tüm dünyanın anlayış, hoşgörü ve bir diğerine saygı duyması ihtiyaç duyulan zamanlardan geçmekteyiz.

Diyaloğun ehemmiyet kazanılmış olduğu, etnik, kültürel ve dini kimliklerin bir diğerine üstünlük sağlamaya emek vermeden, iş birliği ve barış ile dünya sorunlarının çözülmesi ihtiyaç duyulan bir süreci hep beraber yaşıyoruz. 

Bizlere hoşgörü, anlayış ve saygıyı öğreten dinimiz İslam’ın bu örnek özelliklerini Kıbrıs Türk halkı kendi düşüncesinde, itikadında ve yaşayışında en güzel şekilde barındırmaktadır.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'ye gitti

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’ye gitti

Bu duygu ve düşünceler ile halkımızın, Anavatan Türkiye’deki kardeşlerimizin Azerbaycan’daki soydaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlama eder, bu kutsal gecede dualarının kabulünü dilerim.”