DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KIBRIS Dr. Dizdarlı'dan uyarı: Yanlış yapmayın…

KIBRIS
                                        Dr. Dizdarlı'dan uyarı: Yanlış yapmayın…
25.10.2023 08:54
8
A+
A-

[ad_1]

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin eski başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, toplumsal medya hesabı üstünden uyarı yapmış oldu. 

İşte Dr. Dizdarlı’nın uyarısı:

“Bugün marketten dönerken genç bir annenin beş yaşlarındaki çocuğuyla bir ürkü yaşadığını görünce , arabamı park edip yanlarına gittim. Çocuğun burnu kanıyor ve ağlıyordu. Anne şuursuzca çocuğun başını arkaya doğru eğerek burnun kemikli kısmına bastırıyordu. Naturel olarak bu  pozisyonda çocuğun kan akışı genzine doğru olmaya başladı. Kan nefes borusuna kaçınca refleks olarak öksürüyordu ve ağzı kan dolmuştu. 

Derhal kendimi tanıtarak anneden izin aldım. Ilkin çocuğun başını öne eğip kanın genzine gitmesini önledim. Sonrasında da burnun iki kanadından (Kemiksiz kısım) sıkarak ona ağzından nefes almasını söyledim.  Üç-dört dakika kadar bu şekilde tutunca  kan durdu.  
İdeali bu işlemleri yapmadan ilkin burunu içli dışlı soğuk suyla yıkamaktır fakat bugün benim o olanağım yoktu. 

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.