DOLAR
32,2770
EURO
35,0305
ALTIN
2.475,32
BIST
10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

KIBRIS Sıhhat Bakanlığı: Su hayattır, su besindir, kimse geride kalmasın

KIBRIS
                                        Sıhhat Bakanlığı: Su hayattır, su besindir, kimse geride kalmasın
17.10.2023 04:26
4
A+
A-

[ad_1]

Sıhhat Bakanlığı’ndan meydana getirilen yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Besin ve Ziraat Örgütü’nün (FAO) kurum zamanı olan 16 Ekim’in, her yıl “Dünya Besin Günü” olarak kutlanmakta olunduğu kaydedildi.

Temiz suya erişimin yalnız hayatta kalmak için lüzumlu değil, hem de hepimiz için besin güvenliğinin sağlanmasında da dirimsel bir rol oynamakta olunduğu belirtilen açıklamada, “Su, Dünya’daki yaşam için gereklidir. Su vücudumuzun %50’sinden fazlasını oluşturmakta ve Dünya yüzeyinin ortalama %71’ini kaplamaktadır. Suyun yalnızca %2,5’i tatlıdır ve içme, ziraat ve bir çok endüstriyel kullanıma uygundur.

Su insanoğlu, ekonomiler ve tabiat için itici bir güçtür ve gıdamızın temelidir. Su insan hayatına üç şekilde dokunmaktadır. Birincisi; su en mühim gıdalardan biridir. İkincisi; tarladan sofraya tüm gıdalar için temel girdidir. Üçüncüsü ise kişisel hijyen ve temizlik için gereklidir.” ifadeleri kullanıldı.

Süratli nüfus artışı, kentleşme, ekonomik kalkınma ve iklim değişikliği, dünyanın su kaynaklarını artan bir baskı altına sokmakta olunduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bununla birlikte, şahıs başına düşen tatlı su kaynakları son yıllarda %20 azaldı ve onlarca senedir devam eden fena kullanım ve yönetim, yeraltı suyunun aşırı çıkarılması, kirlilik ve iklim değişikliği sebebiyle suyun bulunabilirliği ve kalitesi de hızla bozuluyor. Tüm naturel kaynaklar benzer biçimde tatlı su da sonsuz değildir.” ifadeleri kullanıldı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.