Asgari ücret masasında anlaşma sağlanamadı!

Asgari ücret masasında antak kalma sağlanamadı!

Bu duyarlı mevzularda yasal düzenlemeler yapılması icap ettiğini ifade eden Öztürkler, “Yabancılara taşınmaz mal satışlarının kontrolünde en mühim mevzu satış sözleşmeleridir. Emlak alanı oldukça tehlikeli sonuç bir mevzu, bu alanda kontrolü sağlayacak yasal düzenleme ihtiyacı vardır. Ortalama 15 ay İçişleri Bakanlığı görevinde bulundum. Vazife süremiz içinde bu mevzuda yasa tasarısı hazırlandı ve bir emek verme ortaya kondu. Bilhassa devletin kontrolünde olmayan emlakçı ve hukukçular üstünden yabancılara meydana getirilen satış sözleşmelerinin denetim edilmesi adına yasal düzenleme hedeflendi. Burada yaptığımız değerlendirme sonucunda esas probleminin, yabancıların taşınmaz mal satın alma izinlerinde değil, yabancılara emlakçılar ve hukukçular üstünden meydana getirilen satış sözleşmeleri mevzusunda yaşandığını tespit ettik. Ulusal değerleri ve geleceği düşünerek adımlar atmamız gerekir. Ülke topraklarımızı koruyabilmek için yabancıların alacağı mallarla ilgili yasal düzenlemenin yaşam bulması elzemdir ”dedi. 

“ÜLKEYE GİRİŞ-ÇIKIŞLARIN KONTROLÜ ADINA HAZIR OLAN ÇALIŞMALARIN HAYAT BULMASI İLE ÜLKE KAZANACAKTIR”
Ülkeye giriş-çıkışlarda kontrolün artırılması ve düzensiz göçle savaşım mevzusunda yaptıkları emekleri da aktaran Öztürkler, vazife süreleri içinde en fazla ehemmiyet verdikleri mevzunun ülke güvenliği ve kamu huzurunun sağlanması bulunduğunu hatırlattı. 
Öztürkler, bilhassa göreve gelir gelmez cezaevi verilerini alarak 10 senelik kabahat ve suça karışan ülke vatandaşları mevzusunda ciddi bir emek verme yaptırdıklarını, ortaya çıkan tabloya nazaran de hem E-Vize Otomasyon Sistemi Projesinde ilk sıraya konacak ülkeleri, hem de probleminin esasına dair sistemi kurmanın doğru olacağını gördüklerini belirtti. 
Ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına her insanın bilmiş olduğu şeklinde sıfır toleransla hareket edildiğini belirten Öztürkler, “Bu mevzu en fazla dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan hususların başlangıcında gelmektedir. E-Vize ile kabahat ve suça karışan yabancıların daha ülkeye girmeden sıkı bir denetimden geçmesi hedeflendi. Süreç Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içinde götürüldü. Yaptığımız ortak emek verme ve toplantılar sonucunda da TC Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan ve KKTC İçişleri Bakanı olarak benim, TC Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’ın huzurlarında imzaladığımız “Mutabakat Zaptı” ortaya çıkmıştır. Bu çerçevede yürüttüğümüz ve tam anlamıyla hazır olan çalışmaların yaşam bulması ile ülkemiz kazanacaktır. KKTC Düzensiz Göçle Savaşım Merkezi’nin Mutabakat Zaptı çerçevesinde yaşam bulması ile ülkeye giriş çıkışların kontrolü, E-vize sistemi ve düzensiz olan yabancıların kayıt altına alınması sağlanacaktır ”dedi.