Birlikten meydana getirilen açıklamada, birliğin son günlerde ortaya çıkartılan ve adli birimlerce hukuki işlemlerin devam etmiş olduğu ‘reçete yolsuzluğu’ vakasında hukuki sürecin arkasında, adil ve hakkaniyetli yargılamanın yanında, adli makamlarla iş birliğine açık olduğu kaydedildi.

KTTB yönetim kurulunun vakası yakından takip etmeyi kendine vazife bilmiş olduğu belirtilen açıklamada, olayın birlik yasası çerçevesinde, mesleki etik ve kurallar açısından ek olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bundan dolayı vakaya hususi olarak, KTTB çatısı altında bir araştırma komitesi kurulduğu belirtilen açıklamada, kurulan komitenin, Polis Genel Müdürlüğü’nden vakayla ilgili ayrıntıları ve kanıtları talep edeceğini, mesleki etik ve kurallar çerçevesinde değerlendirme ve raporlama yapacağını ve gene KTTB yasası çerçevesinde lüzumlu soruşturmanın yürütülmesiyle yetkili olduğu ifade edildi.

-“ Hekimlik mesleğinin yürütülmesindeki temel unsur, hasta ve doktor arasındaki itimat ilişkisi”

Polis ve adli makamların isteği doğrultusunda adli süreçle ilgili teknik mevzularda destek sağlayabilecekleri belirtilen açıklamada, hekimlik mesleğinin yürütülmesindeki temel faktörün, hasta ve doktor arasındaki itimat ilişkisi bulunduğunun unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“‘Reçete yolsuzluğu’ vakasının gündeme gelmesinin arkasından hekimler içinde büyük bir üzüntü ve olayın aydınlanmasına yönelik ısrar eden bir talep bulunduğunu belirtmek isteriz. KTTB üyesi her doktor, hekimlik mesleğinin konumunun ülkemiz için değerinin farkındadır. Bundan dolayı meslek örgütümüze üye hekimlerin, meslek etik ve kurallarına aykırı hareketlerinin tespiti ve kanıtlanması halinde, gereğinin yapılması mevzusunda duruş ve talep içinde bulunduğunu bildiririz. Üyelerimizin bu duruş ve isteği yardımıyla, KTTB yönetim kurulunun KTTB yasası çerçevesinde yürüteceği soruşturma saydam ve adil bir halde gerçekleştirilecek ve polis ile adli makamların isteyebileceği teknik destek sağlanacaktır.

Halkımıza hekimlerin süreç ve konuşulanlarla ilgili üzüntüsünü bir kez daha iletirken, tüm bir hekimlik mesleğinin bu vaka üstünden yıpratılmasındaki tehlikeyi ifade etmek isteriz.”

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın siyasal parti temsilcileri ile bir araya gelecek

Açıklamada, olayın saydam, adil ve makul bir hızda tamamlanması ve gereğinin yapılması talep edildi.