Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği Başkanı Eşmen Tatlıcalı ve beraberindekileri kabul etti.

Meclis Onur Salonunda yer edinen kabulde konuşan Eşmen Tatlıcalı, Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği olarak 2018 senesinde Meclis’e gelen ve ondan sonra kadük olan yasa tasarısının tekrardan gündeme getirilmesi için Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre’den destek talep etti.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre de yasal düzenleme yapılması noktasında kendisinin desteğinin tam bulunduğunu belirterek, ülkede her geçen gün psikolog sayısının arttığını ve bunların bir yasa ile denetim altına alınması icap ettiğini söylemiş oldu.

Yarın ve Cuma günü yer yer sağanak bekleniyor

Yarın ve Cuma günü yer yer sağanak umut ediliyor

Başkan Töre, ülkede genetik rahatsızlıktan meydana gelen ya da psikolojileri bozulmuş bireylerin bulunduğunu kaydederek bu aşamada ciddi tedaviye muhtaç insanoğlu bulunduğunu açıkladı.
Töre, ilgili bakanlığın bu yasayı Meclis’e getirmesi halinde ise ivedilik dahil her mevzuda yardımda bulunacağını kaydetti.