Çavuşoğlu ve Tekin ilkin heyetler arası görüşme gerçekleştirmiş oldu, arkasından basına açıklamada bulunmuş oldu.

İki bakan ek olarak ortaklaşa iş protokolü de imzaladı.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve bakanlık bürokratları da yer aldı.

-Çavuşoğlu

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk halkının Türk ve Müslüman bir halk bulunduğunu, geleneğini her daim ayakta tuttuğunu, Anadolu’dan kopmadığını, kendini daima büyük Türk devletinin bir parçası olarak gördüğünü” söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Eğitim Bakanlığı ile daima yakın diyalog içinde olduklarına işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin teknoloji, hizmet içi eğitim ve altyapı benzer biçimde pek oldukça alanda KKTC’ye destek bulunduğunu anımsattı.

Çavuşoğlu, KKTC’de verilen eğitimin Türkiye ile uyumlu bulunduğunu söyleyerek, yükseköğrenimde tıkanıklıkların aşılması için desteklere de teşekkür etti.

-Tekin

Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu coğrafyayı emanet eden ataların mirasına sahiplenmek ve sonraki kuşakları da aynı fedakarlıkla haiz çıkmalarını temin etmenin öğretmenlerin ve idarecilerin işi bulunduğunu söylemiş oldu.

Tekin, hem dünya koşullarıyla rekabet edebilecek hem de bu mirasa haiz çıkacak nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yapmış olduğu konuşmasında, motivasyonlarının, Kıbrıs halkı ile Anadolu halkı arasındaki derin bağın gelecek kuşaklarda da devam etmesi bulunduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nda ‘yeşil reçete’ masaya yatırıldı

Sıhhat Bakanlığı’nda ‘yeşil reçete’ masaya yatırıldı

Tekin, KKTC ile Türkiye içinde mevcud ilişkileri daha da öteye taşımak için protokolün imzalandığın dile getirdi.

Bu devrin zamanı bir dönüm noktası bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyetinin 100. senesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirasa haiz çıkma görevleri bulunduğunu söyleyen Tekin, Türkiye ve KKTC’nin hep birlikte geleceğe yön veren geçmişe sahiplenen nesiller yetiştirme hedefini altını çizdi.