Cumhuriyet Meclisi Onur Salonu’nda gerçekleşen kabulde heyete,  KKTC Endüstri Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu da birlikte rol aldı. 

Başbakan Ünal Üstel, kabulde yapmış olduğu konuşmada ilk olarak, Filistin’de yaşanmış olan insanlık dışı saldırılara dikkat çekerek, bu saldırıların bir an ilkin son bulmasını temenni ettiğini belirtti. 

Filistin’de yaşananların, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uzak bir durum olmadığına vurgu icra eden Başbakan Ünal Üstel, “Kıbrıs Türk Toplumu olarak hepimiz de böylesine bir mezalime,  mücahidimiz ve mehmetçiğimiz ile beraber direndik. 20 Temmuz Sulh Harekatı ile beraber bu esaretten kurtulduk. Yaşadığımız o zor yıllarda gene yanımızda Anavatan Türkiye Cumhuriyeti vardı, bugün de var… Maalesef Filistin’in ne garantörü ne de anavatanı var. Dünya bu mevzuda duyarsızlığını halen devam ettirmektedir. Maalesef hem BM hem de AB oturmuşlar masum insanların öldürülmesini yalnız izliyorlar” ifadelerini kullandı.

Üstel , Türkiye Cumhuriyeti’nden iş insanlarınına KKTC ile işbirliklerinin ve yapılacak yatırımların ekonomik gelişmeye katkı sağlayacağı noktasında aynı fikir olduklarını söyleyerek, Türkiye ile ilişkilerin en üst seviyede devam ettiğini de altını çizdi. 

Komitede DAÜ konuşuldu... DAÜ Rektörü: Gelirlerimizi artırmak için can suyuna ihtiyaç var

Komitede DAÜ konuşuldu… DAÜ Rektörü: Gelirlerimizi çoğaltmak için can suyuna gerekseme var

Kayseri Tecim Odası başkanı Ömer Gülsoy  da yapmış olduğu konuşmada, “ Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40 . yıl dönümünde adada olmaktan dolayı oldukca mutluyuz. KKTC bizim için oldukca önemlidir ve göz bebeğimizdir. Kayseri Tecim Odası olarak  Şimal Kıbrıs’ın ekonomisine ve ikdisadi olarak kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birçok görüşmemiz olacaktır. Umuyoruz ki bu görüşmelerimizin  sonucunda kalıcı ortaklıklarımız olacaktır” dedi.