DOLAR
32,2081
EURO
34,6490
ALTIN
2.392,09
BIST
10.200,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C

12 YAŞINDAKİ ÜVEY KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞAHIS TUTUKLU KALACAK

12 YAŞINDAKİ ÜVEY KIZINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN ŞAHIS TUTUKLU KALACAK
12.08.2023 03:09
2
A+
A-

Lefkoşa ve Güzelyurt’ta meydana geldiği iddia edilen cinsel istismar ile ilgili olarak tutuklanan zanlı İbrahim Kalaylar, mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Mustafa Mahan, olguları aktardı. Polis, huzurda bulunan zanlı İbrahim Kalaylar’ın, 2021 ve 2023 yılları aralığında Lefkoşa ve Güzelyurt’ta ikinci evliliğinden şu an 12 yaşlarında olan üvey kızı G. K.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı, cinsel hücum, cinsel rahatsız etme suçlarına methaldar bulunduğunu belirtti.

Olayın polisin bilgisine 23 Temmuz 2023 tarihinde geldiğini ve alınan şikâyet üstüne soruşturma başlatıldığını söylemiş oldu. Polis, müştekinin sorun ile ilgili olarak ilk şikayetini beraber yaşamış olduğu kız kardeşi olan M. K.’ya yaptığını belirtti. Polis, müştekinin ifadesinin toplumsal hizmetler uzmanı eşliğinde alınmış ve bu alınan ifadenin birçok teyit ve tekzibinin yapılmasının icap ettiğini söyledi. Polis, sorun ile ilgili olarak müşteki ve iki kız kardeş ile annenin korumaya alındığını belirtti. Polis, zanlının Metehan Kara Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak üzereyken tutuklandığını söylemiş oldu.

Polis, zanlıya ilişkin 5 telefonun emare alındığını ve içindeki video ile ses kaydının incelenmesi icap ettiğini söyledi. Polis ek olarak meydana getirilen telefon incelemesinde kullanmış olduğu telefon hattı üstünde bulunan WhatsApp üstünden müşteki kızın telefonunda bulunan WhatsApp hattına cinsel içerikli mesajlar attığının tespit edildiğini de mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Mustafa Mahan, zanlının özgür kalması halinde alınacak ifadelere ve tanıklara tesir etmesi kuvvetle olası olduğundan 8 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün tutuklu kalmasına buyruk verdi. 

(Kamalı Haber) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.