DOLAR
32,3956
EURO
34,7914
ALTIN
2.403,79
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Kürşat: “İskele bölgesinde piyasayı yabancılar belirliyor” – iskele haber

Kürşat: “İskele bölgesinde piyasayı yabancılar belirliyor” – iskele haber
18.09.2023 16:09
5
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele milletvekili Fide Kürşat, İskele bölgesinde piyasayı artık yabancıların belirlediğini ve Kıbrıslı Türklerin bölgede 1+1 ev bile alamaz duruma geldiklerini söylemiş oldu.

CTP Basın Bürosu’ndan meydana getirilen açıklamaya gore Fide Kürşat, katılmış olduğu tv programında değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

İskele bölgesinde hızla artan yabancı nüfusuna değinen Kürşat, bölgede iki tane Rus okulu açılması için talep bulunduğunu kaydetti. Ülkedeki eğitim sisteminde birçok fırsat eşitsizliği yaşandığı dönemde yabancılara yönelik açılması olası okulların daha çok kargaşaya yol açabileceğini ifade eden Kürşat, bu durumun yalnız eğitime değil iş hayatına da yansıyacağını belirtti.

-“1+1 daireler 120 bin sterlin civarı”

Bilhassa son dönemlerde İskele bölgesinde iş kurma taleplerinin Kıbrıslı Türklerden değil, yabancılardan geldiğini kaydeden Kürşat, “İskele bölgesinde artık belirleyici olanlar yabancılar oldu. İskele bölgesinde çocuklarımıza 1+1 daire alacak durumda değiliz. Bölgede artan talepten dolayı 1+1 daireler 120 bin Sterlin civarlarına geldi. O bölgede yaşayan gençlerin bu koşullarda ev alması yada kirada kalması mümkün değil” dedi. Cenup Kıbrıs’ta yaşayan insanların döviz kazanmalarından dolayı kuzeydeki kira miktarlarının kendilerine düşük geldiğini ve o insanların da kuzeyden ev kiralamaya başladıklarını aktaran Kürşat, fiyat politikalarının yabancılara gore belirlendiğini söylemiş oldu.

Töre:

Töre: “Yargının Sorunları Var Sadece Devlet Bu Sorunları Çözecek”

-“Açık pazarda Türkçe konuşan kalmadı”

İskele’de her hafta açık Pazar kurulduğunu sadece pazarda neredeyse Türkçe konuşan insan bulunmadığını ifade eden Fide Kürşat, “Alışverişi yapanlar yabancılar, izleyenler Kıbrıslı Türk. Lefkoşa’da sınıra yakın market ve benzincilerde Kıbrıslı Türkler yok. Buradaki fiyat oranları da arttı” dedi. İğneden ipliğe her şeye zam geldiğine dikkat çeken Kürşat, “Yaşlıların ciddi sıkıntıları var. İnsanlar ilaç parasını bile karşılamayacak durumda. Bu dönem belli bir kesimin kontrolsüz şekilde zenginleştiği, orta sınıfın ise eridiği bir dönem oldu. Dar gelirli insanoğlu da açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor” dedi. Kürşat, ülkede kafi kaynağın bulunduğunu sadece bu kaynakların yandaşlar içinde peşkeş çekildiğini de savundu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.