DOLAR
32,3440
EURO
34,8772
ALTIN
2.374,71
BIST
10.199,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk İskele’de de törenle anıldı – iskele haber

Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk İskele’de de törenle anıldı – iskele haber
10.11.2023 19:20
20
A+
A-

[ad_1]

Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci senesinde İskele’de Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

İskele Belediyesinden verilen bilgiye gore, Mustafa Kemal Atatürk anıtı önündeki törene İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileri de katıldı.

İskele Evkaf TMK Tarih Öğretmeni Ayşe Şenyiğit Davulcuoğlu ve KTBK adına Hava Müdafa Teğmen Tugay Avcı günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yapmış oldu.

Davulcuoğlu konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “fikirleriyle, yaptıklarıyla ve devrettiği bizlere emanet etmiş olduğu laik seviye ve Cumhuriyet rejimiyle hala daha aramızda” bulunduğunu kaydetti.

Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşlardaki başarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, güvenirlik, sulh ve insan severlik değerleriyle evrensel bir kişilik bulunduğunu vurgulayan Davulcuoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak, yansılamak edileceği günler olmalıdır” dedi.

Teğmen Tugay Avcı ise konuşmasında şunları söylemiş oldu:

“Türk Silahlık Kuvvetleri mensubu olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi sulh ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başlangıcında ve asil Türk Milletinin hizmetindeyiz. Eşi olmayan kahraman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün artarak sonsuza kadar sürecektir. Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Onun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, Ruhunuz şad olsun”  

Hafta başı sağanak bekleniyor

Hafta başı sağanak planlanıyor

Törende Mustafa Kemal Atatürk’ü özetleyen şiirler de okundu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.