DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Cumhurbaşkanlığı’nda basın resepsiyonu düzenlendi

A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, yeni yıl münasebetiyle basına bir resepsiyon düzenledi.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resepsiyonda yapmış olduğu konuşmada 2023 yılını geride bırakıp yeni yıla girerken 6 Şubat’ta Türkiye’de meydana gelen depremin acısının dinmeyeceğini belirterek, Şampiyon Meleklere ve yaşamını kaybedenlere rahmet diledi.
 
Türkiye ziyaretinden merhabalar getirdiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Denizli’de şehit cenazesine katıldığını ve Anadolu insanının vatan bekçiliğini ne kadar zor şartlarda yaptığına tanık bulunduğunu vurgulayarak, şehitlere rahmet diledi.
 
“Kış şartlarında Mehmetçik, ülke güvenliği için oldukca ağır koşullarda vatan savunmasındadır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Ikimiz de Kıbrıs’ta, sulh ve rahatlık içinde yaşamamın ne kadar kıymetli bulunduğunu hatırlamalıyız. Bundan dolayı bu günleri kolay elde etmedik” ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, “2023’ü bu duygularla esenlikle gönderiyoruz, bu yıla teşekkür edecek oldukca bir şeyimiz yok” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli politika söyleminin temellerinin, rahmetli babasının kendisine Kıbrıslı Rumların zihniyetini anlattığı dönemlerden geldiğini kaydetti.
 
Filistin’de yaşananlara işaret eden bunun insanlık adına büyük dram bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, orada yaşanmış olan çaresizliğe işaret etti, bunun Kıbrıs adına da ne anlama geldiğini eski gazetecilerin oldukca iyi bileceğini kaydetti.
 
“Bizlere yapılanlar karşısında kimse desteğe koşmadı” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz askerlerinin kafi güce haiz olması durumunda vakalara müdahale etmediğini, Kıbrıs Türkünün imdadına Mehmetçik’in koştuğunu açıkladı.
 
İç güvenlikte yaşanmış olan hadiselerin kendisini üzdüğünü dile getiren, Ayça Alav’ın öldürülmesi vakasına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bekasını, barışı ve huzuru tehdit edecek her türlü sorunla savaşım edilmesinin önemine işaret etti.
 
Ülkeye talebe olarak gelen kişilerin başka işlere bulaşmaması için lüzumlu tedbirlerin alınması icap ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, ciddi önlemlere gereksinim bulunduğunu altını çizdi.
 
Konuşmasının devamında kendisinin de senelerce basın sektöründe çalıştığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, kendi televizyonunda çalışan ve kendisini eleştiren ek olarak kurultaylarda kendisine karşı emek verme icra eden kişileri bile hazmetmiş bir insan bulunduğunu söyleyerek “Basın özgürlüğü budur” dedi.
 
“Bizim yüreğimizin nerede olduğu belli. Ben siyaseti bu ülkeyi sevmiş olarak yapmaktayım” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli politika söyleminin temellerinin, rahmetli babasının kendisine Kıbrıslı Rumların zihniyetini anlattığı dönemlerden geldiğini kaydetti.
 
“Mücadelemiz Kıbrıslı Türklerin bekası için” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Akdeniz’deki güvenlik meselesi ve Türkiye’nin hak ve çıkarları açısından da egemen eşitliğin olmazsa olmaz bulunduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatında olduğu benzer biçimde öteki mecralarda da daha çok kabul görmesi için gerekenin yapılması icap ettiğini dile getirdi.
 
Kıbrıs Türk medyasının güçlendiğini artık tek sesli bir dönemde olunmadığını da söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, öte taraftan basının yıkıcı bir tutumda olmamasının önemine de işaret etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yılda acıların yaşanmaması ve refahın artması temennisinde bulunmuş oldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.