DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

“İlham Aliyev’in daveti yeni siyasetimize güç veriyor”

A+
A-

Ercan Havalimanı’ndan Ankara’ya gitmek suretiyle ülkeden ayrılan Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yerini aldığını ifade ederek, bu davetin kendilerini mutlu ettiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin görünürlüğünün artması ve internasyonal camiada yer almasının yeni siyasete güç verdiğine vurgu yapmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gözlemci üyeliğinin Özbekistan’da oy birliği ile kabul edildiğini, sonrasında Ankara’daki görüşmede yerlerini aldıklarını, Temmuz ayında da Azerbaycan’da yerlerini alacaklarını söylemiş oldu.

KKTC’nin gözlemci üye olarak aslına bakarsan teşkilatta bakanlar, kurum kuruluşlar tarafınca temsil edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC adına devlet başkanlarının katılacağı görüşmede da yer alacaklarını kaydetti.

Bu çağrı sonrası Internasyonal baskılar olacağını, Cenup kaynaklı girişimlerin artacağını fakat Aliyev’in daima yanlarında bulunduğunu ifade eden Tatar, Aliyev’in Türk birliğine verdiği öneme işaret etti.

KKTC’nin de Türk birliği içinde yer almasının gelecek açısından mühim bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsız Türk devleti KKTC’nin bu beraber ufak bir devlet olsa da yerini alacağını, Cenup iyi mi yer alıyorsa KKTC’nin de yerini alacağını kaydetti.

Bu gelişmelerin yeni siyasetin ne kadar anlamlı ve mühim bulunduğunu gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu yolda bir iki günde tanınma olamayacağını bildiklerini sadece mesafeler alındığını ve alınacağını altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC için bu zor ve zahmetli yolda taş üzerine taş koymaya devam edeceklerini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara’da, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ile görüşecek, “Doğumunun 100. Senesinde Sanatçı Kimliği ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş” temalı Sergi Açılışı ve Anma Toplantısına katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.