DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Burs Tüzüğü’nde düzenleme

Burs Tüzüğü’nde düzenleme
23.08.2023 23:47
7
A+
A-

Yükseköğrenim gören ve hususi durumu olan öğrencilerin devlet tarafınca desteklenmesi için Burs Tüzüğü’nde düzenlemeye gidiliyor.

Düzenleme, Toplumsal Hizmetler Dairesi himayesinde bulunan, koruyucu aile yanında olan, engelli nakdi yardımı alan ve annesiyle babasını kaybeden öğrencilerin okul harçlarının ve burs ihtiyaçlarının karşılanmasını öngörüyor.  Yüksek Tahsil ve Dışilişkiler Dairesi ile Toplumsal Hizmetler Dairesi lüzumlu düzenlemenin yapılmasını sağlayacak. İhtiyaçlı çocuklarla ilgili bildirimi ise Toplumsal Hizmetler Dairesi meydana getirecek.

Bu kapsamda bugün Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı içinde mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptına Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu imza koydu.

Eğitim Bakanlığı’ndaki imza töreninde her iki bakan da kısa birer izahat yapmış oldu. Törene, daire müdürleri ve bakanlıkların yetkilileri de katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINA KATKI”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Çavuşoğlu, devletin herhangi bir sebeple annesini ve babasını kaybeden, koruyucu ailelerin yanında bulunan küçüklere burs verdiğini kaydederek, söz mevzusu evlatların okul harçlarının ödenmesi mevzusunda zafiyet yaşandığını dile getirdi.

“Okul harçları bu evlatların hedeflediği mesleğe ulaşmasında engel olmamalı” diyen Eğitim Bakanı, bundan dolayı bu şekilde bir düzenlemeye gidildiğini belirtti, bu kapsamdaki evlatların okul harçlarının Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca karşılanacağını deklare etti.

İmzalanan mutabakat zaptının burs değişikliğinin temelini oluşturacağını kaydeden Nazım Çavuşoğlu, “Topluma yararlı bireyler olarak yetişmesini istediğimiz bu çocuklar da artık devletten her türlü katkıyı alabilecek. Tüzük değişikliği sonrasında toplumsal devlet anlayışına bir katkı daha yapmış olacağız. Yılladır göz ardı edilen fakat bu evlatların iliğine kadar hissettiği üzüntüyü ortadan kaldıracağız. Protokolü önemsiyorum” dedi.

SUCUOĞLU: “İKİ BAKANLIK İHTİYAÇLI ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ”

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  iki bakanlığın ekiplerinin ihtiyaçlı evlatların eğitimde desteklenmesi için emek verme yürüttüğünü belirtti.

Sucuoğlu, Burs Tüzüğü’nde yapılacak düzenlemenin Toplumsal Hizmetler Dairesi himayesinde bulunan, koruyucu aile yanında olan, Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası altında nakdi yardım alan, anne ve babasını kaybeden evlatların okul harçları ve burslarıyla ilgili olacağını yineledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.