DOLAR
32,2744
EURO
34,9744
ALTIN
2.447,11
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“Eğitim sadece karşı karşıya yapılır”

“Eğitim sadece karşı karşıya yapılır”
19.12.2023 13:03
1
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, eğitimin sadece karşı karşıya yapılacağını kaydederek hükümete bazı sorular yöneltti.

Gökçebel mevzuyla ilgili yazılı açıklamasında okulların açıldığı 24 Ağustos’tan bu yana tüm okul yöneticileri, öğretmenler, denetmenler, uzman eğitimciler, öğrenciler ve velilerin bu süreçte canla-başla, fazladan emek harcayarak eğitimde kalmaya çalıştığını kaydetti.

Tüm eğitim paydaşlarının belirsizlikler, eşitsizlikler, desteksiz bırakılmak ve çaresizliğe itilmek sebebiyle psikolojilerinin bozulmuş durumda bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Gökçebel, günübirlik alınan kararların bunu artırdığını beyan etti.

“Eğitim sadece karşı karşıya yapılır. Okul toplumsal, yaşayan bir varlıktır”

“Eğitim sadece karşı karşıya yapılır. Okul toplumsal, yaşayan bir varlıktır” diyen Gökçebel. öğretmen ve öğrencilerin bu toplumsal yuvada yapmış olduğu etkinlik, kontakt, sosyalleşme, sportif, kültürel, bilimsel niteliği olan faaliyetlerin ve derslerin tümünün eğitim bulunduğunu altını çizdi.

Sıhhatli bireyler, sıhhatli bir gelecek için karşı karşıya eğitimin yapılması için lüzumlu şartların korunması icap ettiğini hep ortaya koyduklarını dile getiren Gökçebel açıklamasına şöyleki devam etti:

“Karantinasız girişlerle, bilimsel olmayan kararlarla evlatlarımızın karşı karşıya eğitim hakkını çalanlar, bu durumdan ders almışa benzememektedir. Cemiyet sağlığını hiçe sayan kararlarla bugün genç ölümlere yol açanlar aynı hatalara devam ederek toplumumuzun sıhhat ve güvenlik tehdidini daha da artırmaya devam etmektedir”

Açıklamasında hükümete ve Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanına çeşitli sorular yönelten Gökçebel, aşılama mevzusunda net bir takvim ve program ortaya konmadığını söylemiş oldu.

Moodle sisteminin altyapısının geliştirilmediğini, hala uzaktan eğitime erişemeyen yüzde 20’ye yakın talebe bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Gökçebel, kapanma, açılma kararlarını, sürelerini, verileri değerlendirip nihai karar verenin üst komite mi yoksa hükümet mi bulunduğunu sordu.

Gökçebel şöyleki devam etti:

“Mutasyondan bahsedilmiş olduğu, sıhhat altyapımızın yetersizliği ile kapanmak zorunda kaldığımız bu günlerde yurt dışından uçaklar dolusu 17 bin 550 talebe taşınması kararını veren kim? Hangi bilimsel veriler, hangi hazırlıklardan sonrasında bu karar üretilmiştir? Gelecek olan öğrencilere sunulacak karantina şartlarını kim ödeyecek? Bu öğrencilerden aşılanmaları istenecek mi?

Iktisat gerekçe yapılarak rejim bir tek dar gelirli, işi olmayanlara yüklenerek mi götürülecektir? Dayanışmadan bir tek bordro mahkûmları mı anlaşılmaktadır? Milyarlarca lira servet sahiplerine, bakanlara ve milletvekillerine sıra asla gelmeyecek mi?

Bizim yurt dışına göndereceğimiz yükseköğrenim öğrencilerimize gidecekleri ülkede problem yaşamasın diye aşılama düşünülüyor mu?

Eğitim Bakanının tüm öğretmenler aşılanarak karşı karşıya eğitime başlanacaktır açıklaması hükümet sonucu mı? Eğer hükümet sonucu ise 20 bin 500 öğretmen ve eğitim emekçisini aşılayarak talebe ve öteki paydaşlarla beraber minimum toplumun yarısını sokağa çıkarma sonucu hangi bilimsel kurulda alınmıştır?”

Okulların karşı karşıya eğitime başlaması icap ettiğini vurgulayan Gökçebel, bunun için cemiyet sağlığını ve güvenliğini bilimsel yol ve yöntemlerle, desteklerle, katılımcılıkla, dayanışmacı ve itimat veren kararlarla hareket eden bir hükümet anlayışına gerekseme bulunduğunu beyan etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.