DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

Hususi Eğitim Merkezi için imzalar atıldı

Hususi Eğitim Merkezi için imzalar atıldı
16.09.2023 15:29
0
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Özer ve Neriman Boyacı Vakfı içinde Lefkoşa Kermiya bölgesine hususi eğitim merkezi yapılmasına yönelik protokol bugün imzalandı.

Protokole, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Özer ve Neriman Boyacı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı imza koydu.

Lefkoşa Hususi Eğitim Merkezi, 0-18 yaş arası hususi eğitime gereksinim duyan bireylere yönelik olarak internasyonal standartlar doğrultusunda hayata geçirilecek.

ÇAVUŞOĞLU: “GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

Bakanlıkta yer edinen imza töreninde konuşan Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, vakfa, ülkeye hizmet adına bu projeyi hazırlamasından dolayı teşekkür etti.

Eğitim alanına meydana getirilen katkıların topluma geri döndüğünü belirten Çavuşoğlu, Boyacı ailesinin hususi eğitim alanına katkı sağlayacak bu projeyi hazırlamasının önemine vurgu yaparak, bunun kendi dönemlerinde gerçekleşmesinden gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

“ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN BİREYLERE YÖNELİK YATIRIM OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Çavuşoğlu, hususi eğitime gereksinim duyan bireylere kafi yatırımın yapılamadığını her geçen gün artan ihtiyacı karşılamakta güçlük çektiklerini söylemiş oldu.

Çavuşoğlu, “Hususi eğitime gereksinim duyan bireylerin kendilerine yeter duruma gelmesine yönelik yatırım yapma, eğer olmazsa olmazımızdır” dedi.

Özer ve Neriman Boyacı Vakfı’nın girişiminin öteki iş adamlarına da örnek teşkil etmesi temennisinde bulunan Çavuşoğlu, bu girişimin ülkenin daha iyi noktalara gelmesi adına iş adamlarının duyarlı ve motive olmasına katkısı olacağına inanç belirtti.

BOYACI: LEFKOŞA İÇİN EKSİKLİKTİ

Özer ve Neriman Boyacı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı da, Lefkoşa’da hususi eğitim alanında eksikliği hissedilen eğitim kurumuna yönelik araştırmalar yaptıklarını, internasyonal standartları araştırdıklarını ve çalışmalarını sonuçlandırarak projeyi geliştirdiklerini söyledi.

“MERKEZDEN MEZUN OLANLAR HAYATA HAZIR HALE GELECEK”

Boyacı, merkezin 0-18 yaş arası tahsil zorluğu çeken evlatların tüm gereksinimlerini ele alacağını söyleyerek, merkezden mezun olanları hayata hazır hale getirecek bir planlama yaptıklarını kaydetti.

Özer ve Neriman Boyacı Vakfı’nın ilk projesinin Lefkoşa Hususi Eğitim Merkezi olacağını söyleyen Boyacı, eğitim, kültür, vakıf bünyesinde çevre şeklinde alanlarda topluma katkı koyacak projeler de hazırlayacaklarını beyan etti.

Boyacı, “Topluma katkısı hissedilecek projelere imza atmak istiyoruz” dedi.

PROJENİN DETAYLARI VE AMAÇLARI

Özer ve Neriman Boyacı Vakfı, Lefkoşa Hususi Eğitim Merkezi’nde anne-çocuk eğitim odası, bireysel eğitim ve grup eğitimleri odası, müzik ve dans odaları, duyu bütünleme odası ve açık-kapalı oyun alanlarıyla öğrencilerin bireysel ve toplumsal becerileri desteklenirken, fizik tedavi merkezi, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu ile sıhhatli yaşamaları desteklenecek. Demonstre ev prototipi yardımıyla öğrencilere, çamaşır yıkamaktan yiyecek hayata geçirmeye, dolap temizlemekten giyim asmaya kadar tüm günlük yaşamsal becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

Merkezde değişik birimlerde 0-18 yaş arası 250 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Öğrencilerin mezuniyetten sonrasında da yaşamlarını bağımsız sürdürebilmeleri için kendi kabiliyetlerine uygun emek verme ortamına yerleştirilmeleri de vakfın öncelikli hedefleri içinde yer ediniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.