DOLAR
32,2111
EURO
34,7344
ALTIN
2.451,56
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

“İstenmeden meydana getirilen işlem tespit edilirse, ihtiyaç duyulan yapılacak””

“İstenmeden meydana getirilen işlem tespit edilirse, ihtiyaç duyulan yapılacak””
08.11.2023 18:55
3
A+
A-

DAÜ Rektörlüğü bugün YENİDÜZEN Gazetesi’nin manşetinde yer edinen ‘Canaltay’a düzmece mezuniyet belgesi suçlaması’ haberiyle ilgili izahat yapmış oldu, ‘istenmeden meydana getirilen, atlanan bazı işlemlerin olduğu tespit edilirse, mevzuat dahilinde  ihtiyaç duyulan  işlem yapılacak’ denildi.

Açıklamada; üniversitenin talebe kabul süreçlerinde saydam ve belirlenen kurallara bağlı olarak hiçbir esnemeye mahal vermeden en doğru şekilde davranmış olduğu da açıklandı.

Yazılı olarak meydana getirilen izahat şöyleki: Doğu Akdeniz Üniversitesi bugüne dek olduğu şeklinde ön lisans, lisans ve lisansüstü talebe kabulünde dünya standartlarında ve üniversitemizin başta Senato ve öteki üst kurullarının kabul etmiş olduğu kuralları uygulamış ve uygulamaya da devam etmektedir.

Bugün tarihindeki Yenidüzen Gazetesi’nde Üniversitemizin de adı zikredilerek, talebe kabul süreçlerinde, {hiç de} doğru olmayan şekilde, bazı sorunların olduğu iddia edilmektedir. Üniversitemiz belirtildiği suretiyle talebe kabul süreçlerinde bugüne dek olduğu şeklinde saydam ve belirlenen kurallara bağlı olarak hiçbir esnemeye mahal vermeden en doğru şekilde davranmış ve davranmaya da devam etmek noktasında kararlılık göstermektedir, gösterecektir.

Ek olarak, herhangi bir vesile ile istenmeden meydana getirilen, atlanan bazı işlemlerin olduğu tespit edilirse, mevzuat dahilinde  ihtiyaç duyulan  işlem yapılarak  paydaşlarla saydam şekilde paylaşılacaktır. Bunun aksini düşünmek Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin erdem, informasyon ve gelişim felsefesini benimsememiş olmak anlamına gelir. Bunun ise söz mevzusu olmadığını saygılarımızla, bilgilerinize sunarız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.