DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Karpaz Meslek Lisesi, “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Bağışlama Programı’nda

Karpaz Meslek Lisesi, “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Bağışlama Programı’nda
27.09.2023 12:02
3
A+
A-

 

Karpaz Meslek Lisesi, Avrupa Birliği’nin “Eğitimde Yenilik ve Değişim VII” Bağışlama Programı’ndan bağışlama almaya hak kazanmıştır, Smart Call Projesi’ni hayata geçirdi.

Smart Call Projesi’nin (Smart Computer Assisted Language Learning),  meslek lisesi öğrencilerine yabancı dil öğrenmenin meslek yaşamlarındaki önemi mevzusunda şuur, farkındalık ve yenilikçi bir sistem kullanma imkanı yaratacağı açıklandı.

Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Avrupa Birliği Program Destek Ofisi işbirliğinde yürütülen “Eğitimde Yenilik ve Değişiklik VII”  Bağışlama Programı’nda Teknoloji Destekli İngilizce dili öğrenimi – Smart Call Projesi ile ilgili 30 Kasım’da açılış toplantısı düzenlendi.

Kumyalı Karpaz Meslek Lisesi’nde gerçekleşen açılış toplantısına, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın , Mili Eğitim Denetleme ve Değerlendirme Kurulu Üyesi İngilizce Denetmeni Hülya Hamzaoğulları , AB Programı Destek Ofisi İnsan Kaynakları Geliştirme Program Yöneticisi Berna Berberoğlu , Mehmetçik ve İskele belediyeleri, KTOEOS Yürütme Kurulu üyeleri , bölge okul yöneticileri ve öğretmenler ile çeşitli katılımcılar yer aldı. Görüşmede proje uygulamaları ve hedefleri hakkında informasyon verilerek sorular cevaplandırıldı. 

“İş imkanlarından faydalanabilecekler”

Karpaz Meslek Lisesi’nden meydana getirilen açıklamada, Smart Call Projesi ile “Dil öğrenmek yeni ufuklar açar” vizyonuyla Meslek Lisesi öğrencilerinin lise öğrenimi esnasında ergonomik yoldan meslek sahibi olmalarının sağlanacağı açıklandı. Proje kapsamında öğrencilerin bölgede gelişen yerli ufak yada büyük işletmelerde, gelişen konaklama sektöründe, iş imkanlarından faydalanmalarına katkı koyması yansııra global ve AB trendleri doğrultusunda yabancı dil becerilerin olması gerekliliğinin hem öğrencilere hem de eğitim sistemine kazandırılmasının hedeflendiği açıklandı.

“Yenilikçi yaklaşımlara ışık tutulacak”

Smart Call’ın hedefleri içinde çoklu uyaran ve suni zeka destekli Eğitim Teknolojisi ile ‘İngilizce Dili Öğretme, Öğrenme ve Değerlendirme Sistemi’ni öngören bir pilot uygulama olarak özelde Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerine genel anlamda de teknoloji destekli İngilizce dil öğrenimi hakkında elde edilecek somut verilerle tüm okullarda yenilikçi yaklaşımlara ışık tutulacağı ifade edildi.

Smart Call’ın  Karpaz Meslek Lisesi öğrencilerine yabancı dil öğrenmenin meslek yaşamlarındaki önemi mevzusunda şuur, farkındalık ve yenilikçi  bir sistem kullanma imkanı yaratacağı açıklandı.

“Yeni ufuklar açılması hedefleniyor”

Ek olarak proje kapsamında öğrencilerin öğrenimi esnasında seçilecek 14 öğrenciyle yapılacak kültür içerikli emek harcama gezisiyle de öğrendikleri dilin kültürünü yerinde deneyime olanak vererek ve yaşamlarında yeni ufuklar açmanın da hedeflendiği açıklamada yer aldı.

Smart Call Projesi’ne, , “https://m.facebook.com/Karpaz-Meslek-Lisesi-SMART-CALL-Projesi”  feysbuk adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.