DOLAR
32,3423
EURO
34,7824
ALTIN
2.388,82
BIST
10.263,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Karşı karşıya eğitime geçmekte kararlıyız ve ısrarcıyız”

Karşı karşıya eğitime geçmekte kararlıyız ve ısrarcıyız”
28.11.2023 18:25
2
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, okulların karşı karşıya eğitime sıhhatli, güvenli ve kesintisiz olarak açılmasını sağlayabilmek için tüm paydaşlarla toplantılarına devam ettiklerini belirtti. Amcaoğlu, “Karşı karşıya eğitime geçmekte kararlıyız ve ısrarcıyız” dedi.
Amcaoğlu yapmış olduğu yazılı açıklamada, 2021-2022 öğretim senesinde okulların sıhhatli, güvenli ve kesintisiz olarak açılmasını sağlayabilmek amacıyla odak grup toplantılarına devam ettiklerini kaydetti. 
“Karşı karşıya eğitime geçmekte kararlıyız ve ısrarcıyız. Evlatlarımızın, gençlerimizin bir yıl daha kaybetmesine göz yumamayız. Çalışmalarımıza son sürat devam ediyoruz” diyen Amcaoğlu, Sıhhat Bakanlığı, KTÖS, KTOEÖS, KTTB, Eğitim Beklemez İnisiyatifi ve bakanlığa bağlı öğretim müdürlükleri ile dün akşam saatlerine kadar bakanlık toplantı salonunda bir toplantı daha gerçekleştirdiklerini belirtti.
“Görüşler bulaşıcı hastalıklar üst komitesi’ne iletilecek”
Paydaşların görüşlerini dinlediklerini ifade eden Bakan Amcaoğlu, Sıhhat Bakanlığı ile Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı içinde kurulacak koordinasyon mekanizması, yakın temaslı, temaslı yada pozitif olay durumunda takip edilecek müdahale planı, bölgesel ve okul bazlı tedbirler üstündeki görüşlerin, yetkili kurul olan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne iletilmesi kararlarını aldıklarını bildirdi.
Toplantıya katılan paydaşların, 2021-2022 öğretim senesinde okulların kapanmaması yada gene bir kapanma gündeme gelirse okulların son olarak kapanacak kurumlar olması icap ettiğinin altını çizdiğini kaydeden Eğitim Bakanı Amcaoğlu, “Bu hususta beraber çalışmanın gerekliliğine ve halkın bu aşamada bilinçlendirilmesi için de emek harcamalar yapılmasına vurgu yaptılar” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.