DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KOLEJ SINAVI HEYECANI

KOLEJ SINAVI HEYECANI
20.10.2023 15:37
3
A+
A-

Sınavın bitmesiyle netice ne olursa olsun inanılmaz bir rahatlık duyduğunu belirten veliler, evlatların büyük bir baskıdan kurtulmuş olduğu için oldukça mutlu bulunduğunu kaydetti. YENİDÜZEN’e konuşan veliler, tüm devlet okullarının iyi şartlara kavuşturulması, sistemin değişmesi temennisinde bulunmuş oldu…

Fehime ALASYA

Devlet kolejlerine girişte uygulanan, Koleje Giriş Imtihanı’nın 2. Basamağı (KGS-2), dün gerçekleştirildi.

Dün meydana getirilen son basamak ile hem öğrenciler hem de aileler rahat bir nefes aldı.

İki oturumda meydana gelen imtihan saat 12.30’da sonlanmış oldu.

Sınavın bitmesiyle netice ne olursa olsun inanılmaz bir rahatlık duyduğunu belirten veliler, evlatların büyük bir baskıdan kurtulmuş olduğu için oldukça mutlu bulunduğunu kaydetti.

Sistemde yapılabilecek çeşitli iyileştirmelerle ufak yaşlarındaki evlatların omzundan büyük bir yük kalkabileceğine dikkat çeken birçok veli aylardır devam eden sancılı sürecin sonuna gelmekten oldukça memnun.

Imtihan çıkışı derhal ders notlarına sarılan kimi öğrenciler, merak ettikleri, güvenli olamadıkları sual cevaplarını araştırmaya koyulurken, kimileri ise sınavla ilgili ders notlarını tekrar açmamak suretiyle çoktan annesinin çantasına kapattı. 

Her gün okul sonrası meydana getirilen sistemli emek verme, sual çözme, dershaneye gitme şeklinde görevlerin sona erdiğini dile getiren öğrenciler ise hem sonucun merakı içinde hem de tüm görevleri geride bırakmanın sevinciyle okullardan ayıldı.  

İsimler belli oldu…

Koleje giriş hakkı elde eden öğrencilerin, dün meydana getirilen sınavın arkasından açıklanan KGS-2 imtihan sonuçlarıyla beraber, Kolej Giriş Yerleştirme Puanları da hesaplandı. Buna bakılırsa 2018-2019 Öğretim Yılı’nda kolejlerin 6. sınıflarına kayıt hakkı kazanan 595 isim belli oldu.

Koleje giriş imtihanı sonuçlarına bakılırsa; Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne 150, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne 100, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne 100, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ne 75, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfına 50 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne 120 talebe olmak suretiyle toplam 595 talebe 2018-2019 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde etti.

Sonuçlar akşam saatlerinde açıklandı

Sınavın tamamlanmasının arkasından sual kitapçıkları ve cevap anahtarları bakanlığın resmî internet sayfası www.mebnet.net adresinden yayımlandı.

Yanıt kâğıtlarının optik okuyucu işlemi ile değerlendirilmesinin arkasından ise imtihan neticeleri akşam saatlerinde açıklandı.

VELİLER NE DEDİ?

gg-023.jpg

Sonat Üntel: “Yıl içinde çeşitli ara sınavlarla, ölçümlerle başarıya ulaşmış öğrencileri tespit edebiliriz”

“Çocuklarımızda büyük baskı vardı. Hem biz hem onlar gerildi. Fazlaca çalışıp oldukça sual çözdüler, oldukça sıkıldılar fakat bitti, kurtuldular… Yaşları itibariyle çocuklarımıza aşırı yükleniyoruz, bir yada iki imtihan ile bunu belirlememeliyiz. Yıl içinde çeşitli ara sınavlarla, ölçümlerle başarıya ulaşmış öğrencileri tespit edebiliriz.

Değişik becerileri olan öğrencileri de o mevzulara yönlendirebiliriz. Yıl içinde evlatları izlemek gerek.”

Meltem Hasipoğlu: “Sistemin bence kesinlikle değişmesi gerekiyor…”

“Öğretmenler evlatları kabiliyetlerine bakılırsa ayırmalı. Çocuğum ilk imtihan sonucu rahatsız oldu, oldukça mutsuz oldu, birden dünyası kararmış şeklinde oldu, bir kez daha bu sahneyi görmemek için asla ısrar eden olmadım. Çocuk bile arkadaşlarının rahatsızlığını görmüş oldu ve buna da içerledi… Fazlaca fena hissettim, bu sistemin bence kesinlikle değişmesi gerekiyor…”

Fatoş Betmezoğlu: “Hedefimiz evlatlarımızın iyi bir eğitim alması fakat bu sistem oldukça acımasız”

“Biz dershane macerası yaşamadık. Son aylarda birazcık ek ders aldı fakat oldukça zorlandık. Hedefimiz evlatlarımızın iyi bir eğitim alması fakat bu sistem oldukça acımasız. Sırf iyi bir eğitim alabilmeleri için bunu yapıyoruz fakat hata yapıyoruz, daha oldukça küçükler, oldukça günah…”

Murat Akyıldız: “Keşke tüm okullarımız oldukça güzel ve muntazam olsa da kolejlere talep olmasa”

“Bu eğitim sistemi büyük yanlışlarla dolu… Bana bakılırsa en büyük atılım eğitimi tam gün yapmak, tüm okulların şartlarını iyileştirmek ve evlatları bu imtihan psikolojisinden kurtarmaktır. Liseye dek evlatları eğitici ve öğretici bir sistem olmalı, yarıştırıcı değil…

Hep sınavlarla değil değişik yöntemlerle evlatlarımızın becerilerini öne çıkarabilmeliyiz. Bu acımasız sistemde daha iyi bir eğitim için bu sisteme karşı çıksak da katıldık…

Arkadaşlarından ağlayan, üzülenler oldu, imtihanı iyi gitmiş olmasına karşın gene de üzgündü, oldukça fena…

Keşke tüm okullarımız oldukça güzel ve muntazam olsa da bu kolejlere kimse talepte bulunmasa…” 

Sevgi Alkurt Türker: “Öncesinden TMK’ya giriş sınavıyla ilgili yıllara yayılmış bir sistem yaratmışlardı, oldukça daha iyiydi”

“Son iki senedir ara ara emekler, giderek artan fazladan çalışmalarla hazırlandık. Çocuğumuza o baskıyı yansıtmamaya çalıştık.

Daha ilkin TMK’ya giriş sınavıyla ilgili yıllara yayılmış bir sistem yaratmışlardı. O oldukça daha iyiydi… En azından evlatları yalnız 2 sınava bağlamıyordu, her senenin averajı falan alınıyordu. Daha 10 yaşlarında çocuklardan söz ediyoruz, bu yükü taşımaya hazır değiller.

Son dönemde de evlatların oldukça fazla etkinliği oluyor. Buna karşı değiliz fakat hem okul hem dershane, hem etkinlikler hem de provalar yetişemiyorlar. Bu yüzden oldukça sıkıntılı bir süreç bu zamanda öğrencileri bekliyor.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-506.jpg

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.