DOLAR
32,2488
EURO
34,7272
ALTIN
2.383,82
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

LTL’de “gezici derslik” tartışması!

LTL’de “gezici derslik” tartışması!
17.02.2024 09:48
4
A+
A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Türk Lisesi’nde dün sabah okul öğretmenleri içinde ‘gezici derslik uygulaması’ tartışması yaşandı.

 Okul yönetiminin ortalama 5 senedir yürütülen ‘gezici derslik’ uygulamasını, havaların soğuması ve değişik nedenlerle değiştirilip, ‘durağan(durgun) derslik’ uygulamasına geçilmesi önerisi okuldaki öğretmenleri ikiye böldü.

Çağdaş eğitim anlayışı öngördüğü nedeni öne sürülerek kimi öğretmen ‘gezici derslik’ uygulamasının devam etmesini isterken, kimi öğretmen de ‘durağan(durgun) derslik’ uygulamasına geçilmesini talep etti.

Okul Müdürü Mustafa Şevketoğlu ve KTOEÖS okul temsilcisi Ali Yaman Işık, yaşanmış olan sıkıntıyla ilgili öğretmenlerle beraber toplantı yaparak, çözüm aradı.

Görüşmede, Şubat ayına kadar durağan(durgun) derslik uygulamasının devamına karar verilirken, okulun ikinci döneminde tekrardan gezici derslik uygulamasına geçilmesine karar verildi.

YENİDÜZEN’in dışarıda görüştüğü öğrencilerden bir kısmı gezici derslik uygulamasının kendilerini motive ettiklerini belirtirken, kimi talebe de kış aylarında durağan(durgun) sınıfta ders yapılmasını istedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Okul Müdürü Mustafa Şevketoğlu ise, probleminin dün itibariyle çözülüp, geçici süreliğine durağan(durgun) derslik uygulamasına geçildiğini fakat Şubat ayında tekrardan öğrencilere gezici derslik programının verileceğini deklare etti

Şevketoğlu: “Bir ekip anomaliler sebebiyle durağan(durgun) derslik önerisi yaptım”

LTL’de dün sabah yaşanmış olan sıkıntının peşinden YENİDÜZEN, okula giderek Okul Müdürü Mustafa Şevketoğlu ve KTOEÖS okul temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Yaman Işık ile görüştü.

Mustafa Şevketoğlu, 4-5 yıl ilkin Avrupa Birliği projesi sonrasında gezici derslik uygulaması yapıldığını, o dönemde belli başlı sınıfların teknolojik donanımı söz mevzusu olduğu, ondan sonra TC Yardım Heyeti ve Eğitim Bakanlığı vesilesiyle bir kısım sınıfların daha donatıldığı ve evlatların bundan faydalanması için gezici derslik uygulaması başlatıldığını söylemiş oldu. Geçen yıl tüm sınıflar bu teknolojik donanıma haiz bulunduğunu aktaran Şevketoğlu, “Fakat doğal olarak ki gezici sınıfların yarattığı bir ekip anomaliler var. Mesela öğrencilerin soğukta kalması, çantasını sırtında taşıması benzer biçimde durumlar mühim bir anomalidir. Bunu gidermek için çaba harcamak zorundayız. Bunun için ben durağan(durgun) sınıfa geçilmesi için önerisinde bulundum” dedi.

YENİDÜZEN’in görüştüğü öğrencilerden bir kısmı gezici derslik uygulamasının kendilerini motive ettiklerini belirtirken, kimi talebe de kış aylarında durağan(durgun) sınıfta ders yapılmasını istedi.

“Sendikayla beraber çözüm üretildi”

Şevketoğlu, “benim kararım tamamen durağan(durgun) sınıfa geçmekti fakat öğretmen arkadaşların değişik tepkisi doğrultusunda, toplantı yaptık. En azından öğrenciyi soğuktan korumak ve sırtında çanta taşımaktan kurtarmak için Şubat ayına kadar durağan(durgun) derslik uygulamasını geçmeyi önerdik” dedi.

Gezici derslik uygulaması taraftarı olan ve yandaş olmayan öğretmenler içinde bir ekip sohbetler bulunduğunu söyleyen Şevketoğlu, sendika temsilcisinin de vakaya arabulucu olarak katıldığını söylemiş oldu. Okul uhdesinde bir vaka olduğundan sendikanın bu aşamada fiil yapma benzer biçimde bir durumu olamayacağını aktaran Şevketoğlu, sendikayla beraber durumu çözmeye çalıştıklarını aktardı.  

“Problem çözüldü, ikinci dönemde gezici uygulama başlamış olacak”

Şevketoğlu, “Gezici derslik uygulaması için ekip kaynaklar bulmamız gerekir. Bu kaynaklarla en azından öğrencilere dolap yapalım ki eşyasını oraya bırakabilsin. Soğuktan korunabileceği ortam yaratmaya çalışalım ve bu tarz şeyleri sağlamaya çaba gösterelim. Kaynaklar sağlandıktan sonrasında ikinci dönemde gezici sınıfa dönelim. Doğal olarak kaynak bulunup yıl sonuna kadar dolaplar yetiştirilemezse bile benim arkadaşlarıma verdiğim bir söz var ve gezici derslik uygulamasına geçilecek” dedi.

Probleminin çözüldüğünü ve durağan(durgun) derslik uygulamasına dün itibariyle geçildiğini vurgulayan Şevketoğlu, ikinci dönem başlamadan ilkin öğrencilere tekrardan gezici derslik programını vermeye başlayacaklarını aktardı. Şevketoğlu, Okul içinde huzuru sağlamak adına sorunların beraber çözülmesi için adım atıldığını dile getirdi.

“İddialar doğru değil”

Ayrıca Şevketoğlu, bazı web sayfalarında mevzuyla ilgili yazılan haberlerin aslı astarı olmayan bulunduğunu belirtti. Sendikalı öğretmenler ile sendikasız öğretmenler içinde münakaşa yaşandığı hususunun doğru olmadığını, gezici derslik uygulamasını isteyen öğretmenler ile istemeyen öğretmenler içinde bulunduğunu söylemiş oldu. Eğitim Bakanlığı’ndan hiçbir yetkilinin ise okula gelmediğini söyleyen Şevketoğlu, yazılanların doğru olmadığını söylemiş oldu. Ek olarak öğrencilerin fiil yaparak okulu terk ettikleri yönündeki iddiaların da aslı astarı olmayan bulunduğunu vurgulayan Şevketoğlu, bazı öğrencilerin bazen okuldan kaçtığını sadece bu sıkıntıyla ilgili olmadığını açıkladı.

Işık: “Çağdaş eğitim anlayışının bozulması halinde tarafız”

KTOEÖS okul temsilcisi ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Yaman Işık ise sendikanın kendi çağıl eğitim anlayışına nazaran sistemin bozulup yerine başka bir sistem getirilmeye çalışılması halinde taraf bulunduğunu aktardı. Işık, “görüşmede uygar eğitim anlayışından değişik bir karar çıksaydı, bir antak kalma olmasaydı eyleme gideceklerinin” altını çizen Işık, probleminin çözüldüğünü dile getirdi.

ozel-haber-gorsel-015.jpg

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.