DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Öğrenciler ucuz kurtuldu

Öğrenciler ucuz kurtuldu
14.08.2023 02:33
2
A+
A-

Çatalköy bölgesinde Oğuz Veli ve Anafartalar Lisesi’ndeki Ortaokul öğrencilerini taşıyan, Sultan Albayrak’a ilişik TAS 819 Plakalı Mercedes model otobüsün seyir halindeyken sol arka tekerleği koptu, öğrenciler ve aileler büyük ürkü yaşadı.

Otobüsün herhangi bir kazaya karışmadığı belirtilirken, ‘eski’ olduğundan olayın yaşandığı kaydedildi.

Bazı aileler toplumsal medyadan yapmış olduğu paylaşımla kamu araçlarının eski, yıpranmış ve bakımsız bulunduğunu işaret ederek, eğitim bakanlığını derhal tedbir alamaya çağrı etti.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada ise kamu bünyesindeki eski araçların talebe taşımacılığı yapmaması adına bazı emekler başlatılmış olduğu açıklandı.

Çalışmaların yeni başladığı bu yüzden net bilgilerin ilerleyen günlerde paylaşılacağı açıklandı.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamada yaşanmış olan vaka neticesinde herhangi bir yaralanma yada sıkıntılı bir durum olmadığı tespitine varıldı ifade edildi. 

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu ise yaşanmış olan olaydın ‘ihmalkarlık’ sebebiyle meydana geldiğini dile getirerek, “Tekerlek kopmadı, vidaları sıkılmadığı için vidalar koptu ve çift tekerleğin teki üstünden çıktı. Bu lastikçi hatasıdır” dedi.

Topaloğlu, toplu taşımacılıktaki sıkıntılara değinerek, eski araçların şahıslar tarafınca yenilenmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

Eraslan: “Bu tür eski araçların taşımacılık yapmasını onaylamıyoruz”

Ulusal Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Adnan Eraslan, yaşanmış olan vakaya ilişkin YENİDÜZEN’e konuştu. Eraslan, bakanlık olarak bu tür eski araçların taşımacılık yapmasını onaylamadıklarını ifade ederek, bu yönde emek harcama başlattıklarını belirtti.

Eraslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çatalköy bölgesinde Oğuz Veli ve Anafartalar Lisesi’ndeki Ortaokul öğrencilerini taşıyan, Sultan Albayrak’a ilişik TAS819 Plakalı Mercedes model otobüsün sol arka tekerleği koptu.

Polisten alınan bilgide herhangi bir yaralanma yada sıkıntılı bir durum olmadığı tespitine varıldı.

Bakanlık olarak bu tür eski araçların taşımacılık yapmasını onaylamıyoruz. Bu yüzden bazı emekler yapılıyor. Bu tür eski araçların talebe taşımacılığı yapmaması adına bazı emekler başlattık, ilerleyen günlerde durum netleşince informasyon verilecektir.

Yaşanmış olan vaka kaza değildi. Vasıta seyir halinde iken aracın rimsinin çıkmış olduğu ve tekerleğini koptuğu bilgisini aldık. Bakanlık olarak eski taşıtlarla ilgili emek harcamaları başlattık, hemen hemen netleşen bir netice almadık, yeni başladık.”

Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu: “Lastikçi hatası”

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) Başkanı Fuat Topaloğlu ise yaşanmış olan vakayla ilgili informasyon aktararak sekötrdeki sıkıntılara değindi. Topaloğlu şunları kaydetti:

“İlgili vasıta sahibi ile görüştüm. Takriben bu aracın tekerleğini onarım ettiklerini ve iyi sıkmadıklarını, gevşek bıraktıklarını belirtti. Hal bu şekilde iken vidalar üstünden çıktı. Bir ihmalkârlıktan dolayı bu vaka yaşandı.

Sevindirici tarafı yaralanma olmamasıdır. Seyir halinde yaşanmış olan bu vakada lastikçinin görevli bulunduğunu düşünüyoruz. Tekerlek kopmadı, vidaları sıkılmadığı için vidalar koptu ve çift tekerleğin teki üstünden çıktı. Bu lastikçi hatasıdır. 

Averaj 20 yaşlarında bir otobüstü fakat oldukça fena durumda değildi. Fakat o kadar da yeni değildi…

Daha geçen yıl aldığımız zammın ödemeleri yeni başladı. Toplu taşımacılık akaryakıt ücretleri, geç ödemeler ve bunun benzer biçimde sorunlardan dolayı toplu taşıma yok olma noktasına geliyor. Yanlış politikalar, her gün gelen zamlar bu sektörü bitiriyor. Girdilerimizin düşmesi gerek, sürdürülebilir bir yapı olması koşul. Kaçak taşımacılık, üniversiteler derken problemler saymakla bitmiyor. Ciddi bir plan ve projeye, kalıcı çözümlere ihtiyacı vardır. Hal bu şekilde iken eski taşıtların yenilenmesi mümkün değil. Bu imkânsız bir şeydir… Acil tedbir ve ciddi bir siyaset koşul…”

 

Fotoğraflar: Toplumsal Medya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.