Okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim ve sıhhat benzer biçimde iki yaşamsal mevzunun bir arada iyi mi yürütüleceği tartışmaları halen sürerken, öğrenciler ise tek istekte birleşiyor: “Okullar açılsın, oldukça özledik”
Fehime ALASYA
İki yılı aşkındır evde olan öğrenciler bir an ilkin okulun açılmasını istiyor. En o kadar da okulda dostlarıyla oynamayı oldukça özlediğini özetleyen ilköğretim öğrencileri, sosyalleşmek için gün sayıyor… “Uzaktan eğitimin verimli olmadığına” da işret eden çocuklar, bir an ilkin sınıfta karşı karşıya derslere katılmak için sabırsızlanıyor.
“Bilgisayardan ders yapamadım, bilgisayarım yoktu, telefon ile ders yaptım” diyen birçok çocuk bunu sevmediğini, sınıfta olmak istediğini söyledi.
Evde tablet-telefon karşısında oyun oynayıp, bir çok vakit sokakta zaman geçirdiğini özetleyen çocuklar, buna karşın canının oldukça sıkıldığını, okula gitmek istediğini dile getirdi.
Kimisi “Annem yeni iş buldu, okul açıldığı vakit işe başlamış olacak” dedi, kimisi anne ve babasının çalıştığını, kardeşleriyle evde kaldığını söyledi…
Öğrenciler, YENİDÜZEN’e konuştu…
“Ödevlerimizi evde tablet ile yaptık. Bizlere tablet verdiler ben onunla ders yaptım. En o kadar da okulumu ve öğretmenlerimi, matematik derslerimi özledim. Biz be kardeşiz. Okul açıldığı vakit annem işlemeye gidecek. Kardeşlerim daha ufak, onlar evde bir tek fotoğraf çizdi.”
“Okullar artık açılsın, en o kadar da öğretmenimi ve arkadaşlarımı özledim. Orada bir şeyler öğrenmeyi, derslerimi özledim. Bilgisayardan ders yapamadım, bilgisayarım yoktu, telefon ile ders yaptım. Bu asla güzel değildi. Okul açılsın ve sınıfta ders yapalım isterim.”
“Okul açılsın, okulu oldukça özledim. En o kadar da öğretmenlerimi, müdürü, arkadaşlarımı özledim. Okulda ders yapmayı oldukça özledim. Telefonda ders yapmak oldukça zordu. Evde oldukça sıkıldık. Telefonda oyun oynuyorum, dışarıya çıkıyorum fakat gene de sıkılıyorum”
“Okulda en o kadar da arkadaşlarımızla oynamayı özledik. Evde ders yapmak, ödev yapmak oldukça bunaltan. Arkadaşlarımızla oynuyoruz fakat okulu oldukça özledik. Sınıfta oturmayı özledik. Okula gitmek istiyoruz”
“Evde telefon ile ders yapıyorduk, bu asla güzel değildi. Okulu ve arkadaşlarımı oldukça özledim. Okul bir an ilkin açılsın isterim.”
“Ben de en oldukça okulumu ve ders yapmayı özledim. Sabah kalkıp giyinip okula gitmeyi özledim. Evdeyken bir şey öğrenemiyoruz. Öğretmenler ders atıyordu ve yapıyorduk fakat bu güzel değildi.”
“Okuldaki her şeyi özledim, dersleri, oyunu, okulun parkını, sınıfı… Her şeyi özledim. Kimi zaman yatıyorum, kimi zaman geziyoruz, kimi zaman evde tv izliyorum. Okulu oldukça özledim.”
“Ben de her şeyi özledim. Fakat en o kadar da okulda, sınıfta olmayı özledim. Evde telefon ile ders yapıyordum, tabletim yok. Okul artık açılsın isterim.”
“En o kadar da ders yapmayı ve dostlarımla oyun oynamayı özledim. Sabah evden okul kıyafetlerimi giyip çıkmayı, çantamla okula gitmeyi özledim.”
“Okulların açılmasını isterim. Evde oldukça sıkılıyorum. Okulda bir şeyler öğrenmeyi isterim”
“Okul çantamı hazırladım, okulun açılmasına azca kaldı. Bir an ilkin okula gitmek isterim. Okul açılsın isterim”
“Okulu özledim, okulların açılmasını isterim. Okulda en oldukça arkadaşlarımı, onlarla oyun oynamayı özledim. Evde oldukça sıkılmasam da gene de olular açılsın. Bilgisayardan ders yapmak istemiyorum. Bu yıl Ortaokula başlayacağım yeni dostlar ve öğretmenlerimle tanışmayı oldukça isterim.”
“Okulu oldukça özlemedim fakat bence artık açılmalı. Dostlarımla olduğum ortamı oldukça özledim. Evde oldukça sıkılmıyorum fakat okulda daha güzel zaman geçiriyoruz.”
“Okulumu özledim, en o kadar da dostlarımla oynamayı ve sınıfta ders yapmayı özledim. Okulların bir an ilkin açılmasını isterim. Evde oldukça sıkıldım.”
“Okulu ve arkadaşlarımı oldukça özledim. Yeni öğretmenimi merak ediyorum. Online eğitim de güzeldi fakat karşı karşıya eğitim olmalı. Dostlarımla oyun oynamayı oldukça özledim.”
“Yeni okulumu, arkadaşlarımı merak ediyorum. Artık evde eğitim almak, evde kalmak istemiyorum. Okullar açılsın isterim, okula gitmeyi oldukça özledim”
Karşı karşıya eğitim için bekleyiş “Eğitim sürdürülebilir olmalı”