DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Okullar yarın da dinlence

Okullar yarın da dinlence
10.10.2023 11:06
2
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı, yarın ilk ve orta dereceli tüm kamu ve hususi okullarda eğitime ara verilmesine karar verildiğini deklare etti. 

Bakanlık yazılı açıklamasında, bugün Meteoroloji Dairesi ile meydana getirilen istişareler sonucunda ülkeyi tesiri altına alan ve fazlaca ciddi olumsuzlukların yaşanmasına yol açan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bilhassa iç bölgelerde bu akşamdan yarın sabaha kadar süreceği, yarın sabahtan itibaren ise doğu bölgesine kayacağı bilgisine ulaşıldığını kaydetti.

Açıklamada, “Birçok bölgede toprağın suya doymuş olduğu, derelerin akışta olduğu, barajlarda yaşanmış olan doluluk oranı gerçeğinden yola çıkarak yaşanmış olan olumsuzluklara ek olarak okullarımızda ve trafikte yaşanabilecek ihtimaller içinde olumsuzluklara karşı, önlem amaçlı olarak yarın (7 Aralık Cuma Günü) ilk ve orta dereceli tüm kamu ve hususi okularda eğitime ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

 


ÖZYİĞİT OKULLARI ZİYARET ETTİ

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bu sabah Dikmen İlkokulu, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu ve Anaokulu ile Değirmenlik Lisesi’nde araştırmalarda bulunmuş oldu.  Bakan Özyiğit’e incelemeleri esnasında Bakanlığa bağlı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ile Bakanlık İnşaat Birimi Amiri Tankut Rıfkı de birlikte rol aldı.

Özyiğit, bölgelerde gerçekleştirdiği araştırmalarda Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile okul yetkililerinden yaşananlar ve meydana getirilen emek harcamalar hakkında data aldı.

Bakan Cemal Özyiğit araştırmaların arkasından yapmış olduğu açıklamada, “Ülke genelinde yaşanmış olan olumsuzluklardan maalesef bazı okullarımız da etkilenmiştir, sadece fazlaca şükür ki,  Daire Müdürlerimizin ülke genelinde okul idareleri ile yaptıkları istişareler ve alınan bilgiler doğrultusunda okullarımızın büyük çoğunluğunda ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık” dedi.

Özyiğit, ilk yağışların arkasından Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nda ve Değirmenlik Anaokulu’nda yaşanmış olan sorunlara Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri ile Değirmenlik Belediyesi’nin beraber derhal müdahale ettiğini ve çalışmaların haftasonu da devam ederek okulun fazlaca büyük olasılıkla Pazartesi günü eğitime hazır olacağını beyan etti. Dikmen İlkokulunun dersliklerinde ciddi mesele olmamakla beraber okul bahçesinin dağdan gelen sularla beraber yüzlerce küçüklü, büyüklü taş ve çamurla dolu bulunduğunu, Dikmen Belediyesi’nin emek harcamaları ile beraber okulun önümüzdeki pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Değirmenlik Bölgesindeki öteki okulları da ziyaret ederek yerinde incelediğini ve ciddi mesele olmadığını belirten Özyiğit, Bakanlığa bağlı Daire Müdürlerinin ülke genelinde okul müdürleri ve bölgedeki yetkililere ulaşarak data aldığını ve istişarelerini sürdürdüğünü kaydetti ve şunları kaydetti: “Ülke genelinde okullarımızda fazlaca büyük oranda ciddi mesele yaşanmamıştır. Yaşanmaması adına da ciddi bir uğraş verilmektedir. Mesele yaşanmış olan okullarda ise emek harcamalar sürmektedir ve herhangi negatif bir gelişme olmaması durumunda Pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale gelmeleri hedeflenmektedir.”

Açıklamasında dün gece maalesef 3 gencimizin yaşamını kaybettiğini ve 1 gencimizin de halen yitik bulunduğunu anımsatarak, yaşanmış olan bu vakadan ciddi şekilde üzüntü duyduklarını belirten Özyiğit, yaşamını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaslı aileleri ile sevenlerine ise sabır ve başsağlığı diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.