DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Okulsuz kalan öğrenciler The American Nursery School’da

Okulsuz kalan öğrenciler The American Nursery School’da
28.01.2024 13:42
4
A+
A-

Girne bölgesinde okula gidemeyen 83 talebe eğitimlerine Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The American Nursery School’da devam ediyor.

 

Mevzuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi,  4-5 yaş grubunda, Girne bölgesinde ki devletin ana okuluna giden evlatların, okulları ve sınıfları hazır olmadığı için eğitim alamadıklarını ifade ederek, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Eğitim Bakanlığına vekalet etmeye başladığında kendilerini arayıp bu mevzuda destek talep ettiğini bildirdi.

Vehbi açıklamasının devamında ise şunları söylemiş oldu;

Vehbi: ”Kontenjanlarımız Dolu Olmasına Karşın, Ortak Alanları Değerlendirerek Konuk Öğrencilerimiz İçin 3 Derslik Oluşturduk”

“ Sayın Denktaş 83 öğrencinin eğtimlerine devam edebilmesi için bizlerden destek talebinde bulunmuş oldu. İmkanlarımıza baktığımızada, aslına bakarsak oldukça fazla yerimiz yoktu. Ana okul kontenjanlarımızın dolu olmasına karşın, kullanabileceğimiz alanları değerlendirdik. Dil laboratuvarını, spor salonunu, öteki ortak bölümleri değerlendirerek, 3 sınıfı devletten gelen çocuklarımıza ayırdık. Okulları hazır olana kadar bizimle olacaklar. Doğal burada Serhat Akpınar’a da teşekkür etmek lazım. “Derhal ne imkanımız var ise evlatlarımızın ve ailelerimizin hizmetine sunalım” dedi ve hiçbir ücret yada karşılık beklemeden imkanlarımızı bu öğrencilerimizle, ailelerimizle paylaşıyoruz. Bu bizim için hakkaten güzel bir toplumsal mesuliyet oldu. Aslen üniversiteler ve bu ülkelerdeki büyük kurumlar bu biçim vakalara yönelik mesuliyet içinde olmalı. Bulundukları şehir ile ülke ile iç içe olmalı. Buralarda olan sorunlara kendi olanakları ile yanıt verebilmeli. Bu vaka,  oldukça güzel bir devlet-özel sektör ortaklaşa iş oldu ve çocuklarımız da mağdur olmaktan kurtulmuş oldular. Ben hem Sayın Serdar Denktaş’ı hem Sayın Serhat Akpınar’ı bu konudaki girişimleri için kutlamak isterim. Iyi mi bir kaynaşma, iyi mi bir ortam olacağını ilk günden itibaren takip ettim aslına bakarsak. Hakkaten öğrenciler oldukça mutlu; bunu gözlerinde görebiliyorsunuz. Hem devlet okulundan gelen öğrenciler oldukça mutlu, hem de bizim öğrencilerimiz oldukça mutlu. Dolayısıyla keyifli bir kaynaşma oldu, öğrencilerimiz için de güzel bir olanak oldu” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.