DOLAR
32,3679
EURO
34,8020
ALTIN
2.395,43
BIST
10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Türkiye’den 110 öğretmen

Türkiye’den 110 öğretmen
19.08.2023 09:43
4
A+
A-

Bakan ÖZYİĞİT: “İlkokullarda Psiklojik Danışma Rehberi uzmanı atama ekibi alamıyoruz” KTOEÖS ve KTÖS, “İşsiz öğretmenler dururken ithal görevlendirmeye” tepki göstererek fiil yapmış oldu, Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit ise ilkokullara Ruhsal Danışma Rehberi (PDR) uzmanı atama ekibi alamadıklarını, bundan dolayı Türkiye’den gelen öğretmenlerin bazılarının rehber öğretmen olarak görevlendirildiğini söylemiş oldu.

“MESLEKİ LİSEDEKİLER, ÜLKEDE OLMAYAN ÖĞRETMENLER”…YENİDÜZEN’e data veren Özyiğit, ortaöğretim ve mesleki teknikte görevlendirilen öğretmenlerin ülkede olmayan; yazıhane yönetimi, motorlu araçlar teknisyenliği, makine teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarım bölümlerdeki öğretmenler bulunduğunu kaydetti.

 

Ayşe GÜLER

Türkiye’den görevlendirilen, 37’si bu yıl ilk kez olmak suretiyle toplamda 110 öğretmen göreve başladı, okullarda ders başı yapmış oldu.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu şeklinde, 2018-2019 öğretim senesinde da ‘ithal’ öğretmen, öğrencilerle buluştu.

KTOEÖS ve KTÖS, “İşsiz öğretmenler dururken ithal görevlendirmeye” tepki göstererek fiil yapmış oldu.

 

q1-041.gif

 

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ise ilkokullara Ruhsal Danışma Rehberi (PDR) uzmanı atama ekibi alamadıklarını, bundan dolayı Türkiye’den gelen öğretmenlerin bazılarının rehber öğretmen olarak görevlendirildiğini söylemiş oldu.

YENİDÜZEN’e data veren Özyiğit, ortaöğretim ve mesleki teknikte görevlendirilen öğretmenlerin ise ülkede olmayan; yazıhane yönetimi, motorlu araçlar teknisyenliği, makine teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarım bölümlerdeki öğretmenler bulunduğunu kaydetti.

Türkiye’den gelen öğretmen sayısını minimize ettiklerini de ifade eden Özyiğit, ilerleyen dönemlerde bu sayıyı daha da aşağıya çekeceklerini aktardı.

 


 

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit:

 

“110 öğretmen göreve getirildi”

 

q2-019.gif

 

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 37’si bu yıl ilk kez olmak suretiyle Türkiye’den gelen, 110 civarında öğretmenin okullarda eğitime başladığını söylemiş oldu.

YENİDÜZEN’e konuşan Özyiğit, ilkokullara Ruhsal Danışma Rehberi (PDR) uzmanı atama ekibi alamadıklarını, bundan dolayı Türkiye’den gelen 8-10 öğretmenin ilkokullarda rehber öğretmeni olarak görevlendirildiğini dile getirdi.

Özyiğit, Türkiye’den gelen hususi eğitim ve rehber öğretmenlerinin 20’sinin ilköğretimde, geriye kalanların ise ortaöğretim ve mesleki teknik öğretimde görevlendirildiğini açıkladı.

Ek olarak Özyiğit, meslek liselerinde göreve süregelen öğretmenlerin ülkede olmayan; yazıhane yönetimi, motorlu araçlar teknisyenliği, makine teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarım bölümlerdeki öğretmenler bulunduğunu kaydetti.

 

“Sayılar minimize edildi, daha da aşağıya çekilecek”

Türkiye’den görevlendirilen öğretmen sayılarının bu yıl daha da minimize edildiğini ifade eden Özyiğit, meydana getirilen emekler sonucunda vazife süresi dolup, adadan ayrılacak öğretmenlerle söz mevzusu sayının daha da aşağıya çekilmesinin planlandığını dile getirdi.

Özyiğit, “Bir süre sonrasında, ilgili gerekseme alanlarında buradaki ya da Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan KKTC vatandaşı olanlar gelecek.” dedi.

Bu yıl İlahiyat Koleji’ne, Türkiye’den öğretmen görevlendirilmesi yapılmadığını da söyleyen Özyiğit, söz mevzusu okula KKTC vatandaşı olan 6 öğretmenin atandığını belirtti.

Öte taraftan meydana getirilen görevlendirmelerin süresinin 4 yıl bulunduğunu da söyleyen Özyiğit, lüzumlu durumlarda söz mevzusu görevlendirmenin 1 yıl daha uzatabileceğini belirtti.

Özyiğit, Türkiye’den görevlendirilen öğretmenlerin maaş ödemelerinin Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi vasıtasıyla mahalli değil, TC kaynaklı bütçeden yapıldığını da aktardı.

 

“Sendikalarla onlarca defa görüştük, durumu izah ettik”

Sendikaların eleştirilerine de değinen Özyiğit, süreç içinde onlarca defa görüştüklerini, durumu izah ettiğini de söylemiş oldu.

Özyiğit, gereksinim duyulan alanlarda KKTC vatandaşı mezunların öncelikli bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181103100820.jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.