DOLAR
32,2804
EURO
35,0323
ALTIN
2.473,64
BIST
10.538,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

5 Maddede İnşaatlarda Alınması Ihtiyaç duyulan Önlemler

5 Maddede İnşaatlarda Alınması Ihtiyaç duyulan Önlemler
27.08.2023 18:05
4
A+
A-

İnşaat alanlarında çalışanların güvenliğini sağlamak için hangi önlemler alınmalı? İşçilerin güvende olması, işyerindeki verimliliğin de artması adına neler yapılmalı?
Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

İnşaatlar, emek harcama alanlarında birçok çekince barındırdığından dolayı güvenlik önlemlerinin alınması oldukça önemlidir. Bu yazımızda inşaat alanlarında alınabilecek 5 güvenlik önlemi sıraladık.

Detaylar içeriğimizde.

 

  1. İş Güvenliği Uzmanı:

İnşaat alanında iş güvenliği uzmanları tarafınca risk analizi yapılmalı ve lüzumlu önlemler alınmalıdır. Bu uzmanlar, işçilerin kullanacağı ekipmanları ve iş güvenliği ekipmanlarını denetleyerek, iş kazalarını engellemeye destek sağlar.

 

  1. Eğitim:

 

İşçilere güvenlik eğitimi verilmesi gerekir. İşçiler, iş güvenliği ekipmanlarının doğru kullanımını ve iş alanında uymaları ihtiyaç duyulan kuralları ne olursa olsun öğrenmelidir.

 

  1. İş Güvenliği Ekipmanları:

 

İşçilerin güvenliği için, iş güvenliği ekipmanları (mesela, kask, ayakkabı, eldiven, gözlük, kulaklık vb.) sağlanmalıdır. Bu ekipmanların belirli aralıklarla denetim edilmesi ve değiştirilmesi de önemlidir.

 

  1. İş Alanı Güvenliği:

 

İş alanında, güvenliği sağlamak için çeşitli önlemler alınmalıdır. Mesela, iş alanına giriş ve çıkışların denetim edilmesi, yük asansörlerinin kullanımının düzenlenmesi, elektrik tesisatının doğru kurulması, yangın söndürme ekipmanlarının hazır bulundurulması şeklinde önlemler alınabilir.

 

  1. İşçi Sağlığı:

 

İşçilerin sağlığına dikkat edilmelidir. İş alanında, ısı, rutubet, toz, gürültü şeklinde faktörlerin denetim altında tutulması gerekir. İşçilerin dinlenme ve yiyecek gereksinimlerine da itina gösterilmelidir.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: iş güvenliği, inşaatEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.