DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Hedef Estate Direktörlerinden Gülizar Örs Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Hedef Estate Direktörlerinden Gülizar Örs Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
21.09.2023 18:21
1
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak acenteleri içinde yer edinen Hedef Estate Direktörlerinden Gülizar Örs, Şimal Kıbrıs’a yatırımın hem bugün hem de yarın için önemini söyledi. Detaylar röportajımızda.

hedef estate gazimağusa

Gazimağusa ve İskele bölgesi hem yerli hem de yabancı yatırımcıların yatırım rotasında uzun süreden beri. Peki niçin bu bölgeleri tercih ediyorlar, Şimal Kıbrıs’ın avantajları neler? En oldukça hangi ülkelerden Şimal Kıbrıs konutlarına talep var. Bu soruların cevaplarını Kıbrıs Emlak Merkezi kurumsal üyelerinden Hedef Estate Direktörlerinden Gülizar Örs cevaplıyor.

Keyifli okumalar. 

“Sahillerimiz ve İklim Şartlarımız Yatırımcıları Çekiyor”

Yabancı yatırımcılar niçin Şimal Kıbrıs’ı tercih ediyor?

Ilk olarak denizi ve hava şartları diyebiliriz. 4 mevsim güneş alan bir ülkede yaşıyoruz. Görkemli sahillerimiz ve denizimiz var.

Doğal olarak bunun yanında birçok etken de var. Mesela fiyatlarımız. Kendi vatanlarında daire alabilecekleri bütçelere burada villa alabiliyorlar.

Ek olarak bakir bir ada olmamızdan meydana gelen adadaki yaşam koşulları, sokakların güvenliği ve nüfusumuzun öteki ülkelere kıyasla daha azca olması yatırımcının dikkatini çekiyor ve tercih etme sebepleri arasına giriyor.

Ek olarak bizim bölgemiz için Maraş benzer biçimde bir unsur var. Maraş açılacak diye konuşulurken bizde ciddi bir telefon trafiği başladı. Hala daha oldukça dört gözle beklenen bir durumda.

Tüm bu tarz şeyleri toparlarsak, bugün yatırım meydana getiren hepimiz tüm bu şartları masaya yatırıyor ve o şekilde yatırım yapıyor. Hem bugün yaşamak için hem de geleceğe bir yatırım için Şimal Kıbrıs olmazsa olmaz bir konumda.

“Son Dönemde İngiltere’de Yaşayan Kıbrıslı Tükler Atakta”

Peki hangi ülkelerden ilgi var, bilhassa hangi bölgeler tercih ediyorlar.

Londralılar ve Türkiyeliler oldukça. Bana en oldukça gelen talepler içinde İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler de var.

En oldukça tercih edilen bölge ise İskele Long Beach.

Yatırım düşünenler için şimal Kıbrıs kazançlı bir bölge mi? Niçin?

Şimal Kıbrıs kesinlikle kazançlı bir bölge.

Kira getirisi oldukça yüksek. Bu sebeple talep yoğunluğundan dolayı kıymet kazanmaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerimizin ve yabancıların da lüks konut gereksinimleri buna sebep diyebiliriz ve bu kadar konut yapılmasına karşın bölgede ciddi bir kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor halen.

Kira ile bir evin geri dönüşümü bu döviz kurlarının artmasından ilkin 14-15 yıldı. Sadece şimdi neredeyse 20 yıl oldu. Sadece bölge bölge bu değişebiliyor doğal olarak ki.

İskele başka, Mağusa Merkez başka. Averaj gene 10-15 yılda kendini ödeyen evler var.

“Kesinlikle Güvenilir Acentelerle Çalışın”

Peki yatırımcıya tavsiyeniz nedir? Şimal Kıbrıs’ta yatırım meydana getirecek neye dikkat etmeli?

Güvenilir bir acente bulmalılar.

Yatırım yapmış olduğu yerin lokasyonu, kira getirisi, denize yakınlığına dikkat etmeliler.

Doğru acente bu bilgilerin hepsini sağlar.

Aslına bakarsanız müşteriyle karşı karşıya gelmeden ne istediğini anlamadan onu yönlendiremezsiniz. İlk ilkin yatırımcı ne istiyor kendi mi duracak, kiraya mı verecek, dinlence için mi yer istiyor? Ona nazaran yola çıkıyoruz.

Kısaca acente aslen karşı tarafın ne istediğini bilecek ondan sonrasında konutu sunacak. İhtiyaç analizi koşul. Ikimiz de gerekseme analizi yaparak müşteriye uygun portföyler sunuyoruz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: hedef estateEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.