DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper Kıbrıs inşaat projelerini ve Dumlupınar bölgesini söyledi!

Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper Kıbrıs inşaat projelerini ve Dumlupınar bölgesini söyledi!
08.10.2023 08:28
4
A+
A-

Lefkoşa’nın lüks villa projesini yapıyor, yerli ve yabancı yatırımcıya prestijli seçenekler sunuyor. Mehmetçik Development Direktörü Saffet Sarper ile KKTC’deki inşaat yatırımlarını değerlendirdik.

Mehmetçik Development’in hedefleri neler? Nereden başladı, nereye geldi ve iyi mi aşama kaydediyor?

Ilk olarak şunu belirteyim. Ben 1980 Gazi mezunuyum. Mezuniyet arkasından askerlik derken 1983 yılından beri fiilen bu meslekteyim. O vakit doğal olarak bu şekilde toplu konutlar yoktu. Projeler yapıyorduk ve konutlar yapıyorduk.

Ben bir esnaf aileden geldim. Taş ocağı çalıştırıyordu babam sektöre yabancı değildim. 2006 yılına kadar bu şekilde devam etti.

2005 yılına geldiğimizde tek tek apartman yapmak yerine site projelerine başlamış olalım diye karar aldık. İlk projemiz Sarper 1 2006 yılının başlangıcında başladı. 15 konuttu. Ham biu bölgeydi. Elektrik, su şeklinde alt yapı sistemlerini biz kurduk. Sarper 2-3-4 derken projeler ard arda devam etti. Bugüne dek ortalama 150 konut inşa ettik.

Şu anda da 36 konutluk projemiz devam ediyor, bitme aşamasına geldik.

Lefkoşa Dumlupınar bölgesinde bu sitemiz.

Dumlupınar bölgesini iyi mi değerlendiriyorsunuz? Bölgeyi iyi mi anlatırsınız?

Dumlupınar bölgesi Lefkoşa’nın en kıymetli bölgesidir. Ulaşıma en uygun bölgesi. Hiçbir şekilde alt yapı problemi yoktur. Onu de bizzat uğraşarak biz çözdük. Elektronik haberleşmede fiber kablonun etken olduğu tek bölgedir Dumlupınar. Bunu da gururla söylemeliyim ki, SOS Çocuk Köyü’nden buraya kendi imkanlarımızla biz getirdik. Telefon dairesinin katkısı yok. Malzemeden işçiliğine kadar getirdik. Üzülerek söylerim ki buraya kadar getirdiğimiz altyapıyı Telefon Dairesi insanlara ulaştıramıyor.

Bu bölgede ev alacak kişilerin alt yapı, güvenlik mevzusunda hiçbir sıkıntısı olmayacak.

Sakin ve seçkin bir bölge. Üst düzey bir yerleşim yeri.

Ham bir bölgeydi biz inşa ettik o bölgeyi diyebiliriz. Muntazam insanlarla başladık ve o şekilde de devam ediyor.

Projelerin satış tutarları nedir peki?

Lefkoşa’nın en kıymetli bölgesi. Sadece gayrimenkul satış tutarları arazi tutarları yüksek fakat bizim bitirmiş olduğumuz projelerin tutarları fahiş yüksek değil. 125 bin-150 bin sterlin arasıdır villalar.

Gerçek değerleri 170-180 bin sterlindir. Bu fiyatlardan alanlar kazanır.

Projelerin hepsi Türk koçanlı.

Peki Mehmetçik Development’in hedef kitlesi kim?

Nerede ise tümü yerli halk. Yurt dışından gelenlere de açılmaya başladık aslına bakarsak. Şimdiye kadar mahalli halkın alımlarına odaklandık.

Bu saatten sonrasında yurt dışından gelen yatırımcılara açığız ve bununla ilgili de çalışıyoruz.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: mehmetçik development, sarper sitesi, dumlupınar, lefkoşaEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.