DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Müstakil konut nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

19.11.2023 23:02
4
A+
A-

Şimal Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan müstakil, müstakil konut ne demek? Müstakil konutun avantajları ve dezavantajları neler? Müstakil konutla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…

Müstakil nedir?

“Müstakil” Arapça kökenli bir kelime (mustaḳill).

Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız anlamına geliyor.

Peki, müstakil konut nedir?

Müstakil konut; bir apartman dairesi olmayan, alt ve üst katlarla komşu olmayan, çoğu zaman mülkiyetinin bir kişiye ilişik olduğu, içinde bir kişinin yada en fazla bir ailenin yaşamış olduğu bir ya da birkaç kattan oluşan ev demek. Bu yüzden müstakil evin ferahlığını, her ne kadar geniş olsa da bir apartman dairesi veremez.

Müstakil konutta yaşamı sürdürmenin avantajları neler?

*Çocuklu aileler için özgür bir yaşama alanı. Aileniz, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınızla daha kaliteli bir yaşam sürersiniz.

*Gürültü sıkıntısı taşımaz. Gürültü probleminden uzak olması ve geniş alanlara haiz olması sebebiyle büyük davetler için de kullanılabilir.

*Otopark problemi olmaz, her müstakil konutun minimum bir tane kapalı garajı var.

*Müstakil konutta bir bahçe olacağı için tabiat ile iç içe olmuş olursunuz. Bahçeye yapılabilecek minik bir havuz, yazları her an bir dinlence havası yaşama imkânı verebilir.

*Apartman dairesinde yaşanmış olan problemler müstakil konutlarda görülmez. Zira gürültü, bakım giderleri, ısınma şeklinde problem olabilecek mevzularda alınacak kararlar, bu müstakil konuta haiz olan kişi/bireylere aittir.

Müstakil konutta yaşamı sürdürmenin dezavantajları neler?

*Müstakil konutlar genel anlamda kent merkezine uzak olur. Bu yüzden ulaşım problem olabilir. Bir hatta iki hususi vasıta gerekebilir.

*Müstakil konutların tüm bakım ve onarımıyla bizzat sizin ilgilenmeniz gerekebilir.

*Apartmandaki bir daireye gore daha masraflı.

*Müstakil konutunuz bir site içinde değilse bahçe bakımından çöp atımına, ekmek alımından temizliğine kadar her şeyiyle bizzat sizin ilgilenmeniz gerekir.

*Apartman daireleri müstakil konutlara gore daha güvenli.

*Müstakil konutlar genel anlamda minimum iki kattan oluşan olduğundan ilerleyen yaşlarda bu durum problem yaratabilir.

*Müstakil konutların yapım maliyeti apartman dairesine gore daha pahalı olduğundan satın alma bedeli de yüksek.

En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.