Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nin (AKPA) güz oturumu için Strazburg’a gitti.

Bakan Çavuş, Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutladı...

Bakan Çavuş, Dünya Hanım Çiftçiler Gününü kutladı…

Partinin basın bürosu vesilesiyle izahat icra eden Candan, bundan önceki genel kurulda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler, İsrail, Lübnan ve Mısır arasındaki ilişkilerle Doğu Akdeniz’de iyi mi bir iş birliği yapılabileceğine ilişkin ve direkt Kıbrıs’ı ilgilendiren rapor ve karar emekleri bulunduğunu sadece bu defaki gündemin İsrail-Filistin çatışmalarının gölgesinde kaldığını belirtti.

İsrail ile Filistin içinde yaşanmış olan çatışmaların ve kayıpların burada da ciddi kaygı ile karşılandığını ifade eden Armağan Candan, savaşın bir an ilkin sona ermesi için ciddi çağrılar yapıldığını söylemiş oldu.

Azerbaycan ile Ermenistan içinde yaşananların da gündemin ilk sıralarında bulunduğunu kaydeden Candan, Strazburg’un dünyada oldukca taraflı diplomasinin yürütülmüş olduğu mühim bir yer bulunduğunu, kendilerinin de Kıbrıslı Türk milletvekilleri olarak buradaki tartışmaları takip edip gerektiğinde söz alarak fikirlerini paylaştıklarını altını çizdi.