Kıbrıs Türk Özgür Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, ülkede büyük yankı yaratan ‘reçete vurgununa’ ilişkin toplumsal medya hesabı üstünden bir izahat yapmış oldu.

Gardiyanoğlu, “Tüm halkımızın yakından takip etmiş olduğu biz hekimler adına oldukça üzücü bir süreçten geçmekteyiz. Vaka kamuoyuna yansımadan ilkin ve bugüne dek olan tüm süreçlerde birliğimi temsilen bulundum ve cemiyet vicdanı için gerekeni yaptım” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk vakasının ortaya çıkmasında siyasal irade gösteren Emek harcama Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’na ve tüm toplumsal sigorta çalışanlarına teşekkür eden Gardiyanoğlu, “Biz bu süreçte yaptığımız tüm basın açıklamalarında asla bu vakaya karışan hekimleri savunmayacağımızı polis ve yargıya güvenimizin tam bulunduğunu ve Emek harcama Bakanına sonuna kadar destek olacağımızı açıklamıştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’den gelen Kıbrıs gazilerini kabul etti

Gardiyanoğlu, “Gelinen noktada bazı eczane ve hekimlerin sigortalı hastaların reçetelerinin yazım ve tedarikinde tereddüt yaşamış olduğu bilgisini almaktayız. Bu süreçte bundan ilkin olduğu şeklinde sözleşmesi olan tüm özgür hekimler toplumsal sigortalı hastaların reçetelerini yazmaya devam edecektir” açıklamasını yapmış oldu.

“Halkımızın herhangi bir noktada reçetesini yazdırmakta ilacına ulaşmakta sorun yaşamaması için her ilçede tüm özgür hekimler gereğini evvelde olduğu şeklinde bundan sonrasında da yapmış olacaktır” diyen Gardiyanoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Ek olarak tüm bunlara karşın gene de sigortalı olan hastalarımızın sorun yaşaması durumunda 05338708888 numaralı telefondan 24 saat hangi ilçede olurlarsa olsunlar bizlere ulaşmaları halinde ilçedeki meslektaşlarımıza yönlendirilerek sorunları derhal çözülecektir. Bunun yanında bir süreden beridir Emek harcama Bakanlığı ile yürüttüğümüz emek harcamalar sonucunda kurul raporu olan hastalarımızın ilaç reçete tedarikine 2 Ekim 2023 itibarı ile yeni bir açılım getirilmiştir. Son olarak Özgür Çalışan Hekimler Birliği olarak yargı süreci sonlanıncaya kadar vakaya karışan tüm hekimlerin üyeliklerini askıya aldığımızı da sizler ile paylaşmak isteriz. Sağlıkla kalınca.”