Başbakan Ünal Üstel, 7- 8- 9 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan 13’üncü Spor Şurası öncesinde, şurada vazife alacak komiteyle bir araya gelmiş olarak toplandı gerçekleştirmiş oldu.

Görüşmede Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, Spor Dairesi Müdürü Mustafa Sütçü, Şura Genel Sekreteri Hüseyin Ekmekçi ve şura komite üyeleri hazır bulunmuş oldu.

Üstel

Başbakan Ünal Üstel görüşmede yapmış olduğu konuşmada; Hükümet olarak Kasım ayında yapılacak şura da çıkacak kararları önemsediklerini ifade ederek, “Uzun senelerdir yapılamayan Spor Şurası ülke gençliğimiz ve sporumuz için fazlaca önemlidir. Hükümet olarak Şurada üretilen kararları önümüzdeki dönemde sırayla hayata geçirme hedefindeyiz. Ülkemizin her alanında gençlerimiz için üzerimize düşen ne vazife var ise hayata geçirmeye hazırız. Yeter ki beraber olalım birlikte olalım emin olalım ülkemizin geleceğini şekillendirelim” dedi.

“Bakanlığımıza iletilmiş arıza bildirimi söz konusu değildir”

“Bakanlığımıza iletilmiş arıza bildirimi söz mevzusu değildir”

Cahitoğlu

Meydana getirilen görüşmede konuşan Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu ise Ülke sporuna yön vermek, Spor alanında günümüz standartların ve yeniliklerin yakalanması adına 13. Spor şurasının yapılmasına karar verildiğini söyleyerek, “Üç yılı geçmeyecek şekilde planlanan bu organizasyon son olarak 2018 senesinde yapılmış oldu. Gerek pandemi gerekse ülkemizdeki öteki koşullardan dolayı zamanlaması birazcık ileriye atılan Spor Şurası  7- 8 -9 kasım tarihlerinde Acapulco’da toplanacak. Fazlaca geniş katılımlı, Spor alanına katkı koyabilecek tüm paydaşların katılım sağlayacağı Spor Şurasına ortalama 400 kişinin iştirak etmesi beklenmektedir. Hüseyin Ekmekçi tarafınca organize edilen şura, oluşturulan Geçici Hazırlık Komisyonu ile beraber iki aydır toplantılarına devam etmektedir. Gerek federasyonlar gerekse kendi içinde toplantılar yaparak spor şurasında yol haritası ve komisyon mevzuları belirlenmiştir. Başarıya ulaşmış sporcuların ödül teşvik ve desteklenmesi, tesisleşme, sponsorluk, okul sporları, dış ilişkiler ve spor teşkilatı konularının, “KKTC Spor Politikası” ana başlığı altında görüşülmesi planlanmıştır” dedi.

Ekmekçi

Şura Genel Sekreteri Hüseyin Ekmekçi ise görüşmede söz alarak “Spor şurasının oldukça mühim olduğuna inandım ve ilk günden itibaren çalışmalara kuvvetli bir destek verdim. Ekip dostlarımla beraber, Başbakanımız ve ekibinin bu süreçte ortaya koymuş olduğu çaba ve emek için fazlaca teşekkür ederim. Inanırım birçok insan “Daha ilkin de şura kararları alındı da, ne oldu diye?” kaygı etmektedir. Ben ve dostlarım bilinmesini isterim ki biz son aşama kararlıyız. Alınacak olan kararların önümüzdeki süreçte devlet politikası haline gelmesi ve uygulanması için Başbakanlığınız döneminde lüzumlu emekleri yapacağız” dedi.