DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

ÜVEY KIZLARINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU

ÜVEY KIZLARINA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNDU
11.08.2023 21:46
4
A+
A-

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Mustafa Mahan, olguları aktardı.

Polis çavuşu Mahan, huzurda bulunan zanlı İ.K’nin, 2021 ve 2023 yılları aralığında Lefkoşa ve Güzelyurt’ta ikinci evliliğinden olan üvey kızları 14 yaşındaki M.K. ve 12 yaşındaki G. K’ye karşı “çocuğun cinsel istismarı, cinsel hücum, cinsel rahatsızlık” suçlarına methaldar bulunduğunu belirtti.

Polis, olayın polisin bilgisine 23 Temmuz 2023 tarihinde geldiğini ve alınan şikâyet üstüne soruşturma başlatıldığını söylemiş oldu. Polis, G.K.’nin sorun ile ilgili olarak ilk şikayetini kız kardeşi olan M. K.’ye yaptığını belirtti.

Polis, G.K.’nin ifadesinin toplumsal hizmetler uzmanı eşliğinde alındığını söylemiş oldu.

Polis çavuşu Mahan, G.K.’nin ifadesinde üvey babasının whatsapptan kendisine “bir kere beraber olalım, korkma bir şey olmaz” şeklinde bildiri attığını söylediğini aktardı.

Polis, şikâyet üstüne zanlının 24 Temmuz’da Metehan Kara Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak üzereyken tutuklandığını söylemiş oldu.

Tutuklanan zanlının çantasında biri G.K.’ye ilişik toplam 5 tane cep telefonu ile 3 tane ses ve video kayıt aleti bulunduğunu belirtti. Mahan, zanlının ufak kıza attığı mesajın tespiti için cep telefonlarının incelendiğini sadece zanlının G.K.’nin telefonundaki whatsapp uygulamasını sildiğini, bu yüzden mesaja ulaşılamadığını belirtti. Polis, ek olarak zanlının aracında meydana getirilen aramada 2 tane daha ses ve video kayıt aleti bulunduğunu belirtti.

Mahan, zanlıya ilişik bir tane cep telefonunda meydana getirilen incelemede G.K. uyurken ağzına yeşil biber sürdüğü anlara ilişik bir fotoğraf karesi tespit edildiğini deklare etti.

Polis, zanlının fotoğrafı latife olsun diye çektiğini söylediğini aktardı.

Polis, kayıt cihazında ise zanlının, eşi ve üvey kızları evdeyken, 12 yaşındaki G.K.’ye temas etmeden sadece ona karşı mastürbasyon yapmış olduğu anların görüntüsünün tespit edildiğini deklare etti. Polis, zanlının bu kaydı yapmak için düzenek kurduğunu dile getirdi.

Mahan, videoyla ilgili G.K.’den ifade alındığını, kız çocuğunun zanlıyı o esnada gördüğünü sadece korkmuş olduğu için annesine söylemediğini anlattığımı deklare etti.

Polis çavuşu Mahan, zanlının ise videoyla ilgili değişik izahatlar verdiğini söylemiş oldu. Polis, zanlının ek olarak odasında uyur vaziyette olan 12 yaşındaki kızın cinsel organına eşofmanın üstünden dokunarak, okşadığına dair de yakınma yapıldığını dile getirdi. 

Polis çavuşu Mustafa Mahan, G.K.’nin 23 Temmuz’da polise gitmeden ilkin bir kağıda “İbo bana sapık sapık mesajlar yazıyor, polise gideceğim” şeklinde not yazıp annesine verdiğini deklare etti.

Mahan, notun yazıldığı tarihte G.K.’nin anası ile üvey babası içinde köpek yüzünden münakaşa çıktığını, zanlının eşini ciddi şekilde darp ettiğini ve yaralanmasına niçin bulunduğunu söylemiş oldu.

Polis, yaralanan kadının bir gece hastanede kaldığını ve başına 5 dikiş atıldığını açıkladı. Polis, bu yüzden kızların şikayetçi olduğu gün annelerinin ortada olmadığını deklare etti.

Polis, zanlı hakkında eşine karşı sertlik suçundan da ayrı bir dosya tazmin edildiğini belirtti.

Polis, zanlının üvey kızı M.K.’nin de Güzelyurt’ta polise giderek, üvey babasının 2022 senesinde göğüslerini okşayarak cinsel tacizde bulunduğuna dair ifade verdiğini kaydetti.

Mahan, zanlı hakkında Güzelyurt’ta 14 yaşındaki kıza cinsel hücum suçundan da soruşturma yürütüldüğünü kaydetti. Polis, mağdur kızların ve annenin korumaya alındığını, zanlının Sulh Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde kontrolden geçirildiğini ve ceza-i ehliyeti olduğuna dair rapor alındığını ve G.K.’nin de tabip kontrolünde geçirildiğini söylemiş oldu. 

Polis çavuşu Mahan, Güzelyurt ve Lefkoşa’da eş zamanlı soruşturma yürütüldüğünü, zanlıyla ilişik 5 cep telefonu ile 5 tane kayıt aletinin gelişmiş teknolojiyle incelenebilmesi için Türkiye’ye göndereceğini deklare etti.

Polis çavuşu Mahan, zanlının 18 gündür tutuklu bulunduğunu ifade ederken, hem İngiltere’de hem de Cenup Kıbrısla bağlantısı bulunduğunu, özgür kalması halinde soruşturmaya ve alınacak ifadeler tesir edebileceğini söylemiş oldu.

Mahan, ek olarak 12 yaşındaki G.K. ile 14 yaşındaki M.K.’nin zanlıdan oldukça korktuklarını, ifade vermekte dahi zorlandıklarını ve büyük bir kaygı yaşadıklarını belirterek, zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

Savunmanın itiraz etmemesi üstüne Yargıç Tutku Candaş zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine buyruk verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.