DOLAR
32,2417
EURO
34,8118
ALTIN
2.421,62
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

POLİS DENETİMLERİNDE ALKOLLÜ İÇKİ, TRAFİK SUÇLARI VE YASAK FAALİYETLER TESPİT EDİLDİ

POLİS DENETİMLERİNDE ALKOLLÜ İÇKİ, TRAFİK SUÇLARI VE YASAK FAALİYETLER TESPİT EDİLDİ
12.08.2023 21:12
2
A+
A-

10-11.06.2023 tarihleri, 20:00 – 02:00 saatleri içinde, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri’nin mesuliyet sahaları içinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

 

Lefkoşa’da meydana gelen denetimler kapsamında; eğlence mekanları, alkollü içki satışı meydana getirilen bölgeler ve gece kulüpleri denetim edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Kahvehaneler ve Pansiyonlarda meydana gelen denetimlerde ise, ülkede ikamet izinsiz olarak kaldıkları tespit edilen 2 şahıs tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır.

Kumarhanelerde meydana gelen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 23 şahıs tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.

Trafik ekipleri tarafınca meydana gelen denetimler sonucu, toplam 820 vasıta sürücüsü denetim edilmiş ve 3’ü alkollü içki tesiri altında vasıta kullanmak, 155’i yasal hız sınırının üstünde süratli vasıta kullanmak olmak suretiyle toplam 261 vasıta sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 45 vasıta trafikten men edilmiştir.

Gazimağusa’da meydana gelen denetimler kapsamında; eğlence mekanları, alkollü içki satışı meydana getirilen bölgeler ve gece kulüpleri denetim edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Kumarhanelerde meydana gelen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 6 şahıs tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.

Trafik ekipleri tarafınca meydana gelen denetimler sonucu, toplam 1450 vasıta sürücüsü denetim edilmiş ve 2’si alkollü içki tesiri altında vasıta kullanmak, 20’si yasal hız sınırının üstünde süratli vasıta kullanmak olmak suretiyle toplam 161 vasıta sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 10 vasıta trafikten men edilmiş ve 1 sürücü de tutuklanmıştır.

Girne’de meydana gelen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunmuş olduğu bölgeler denetim edilmiş olup, ikamet izinsiz olarak ikamet etmiş olduğu tespit edilen 1 şahıs tutuklanmıştır.

Kumarhanelerde meydana gelen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 43 şahıs tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.

Trafik ekipleri tarafınca meydana gelen denetimler sonucu, toplam 1460 vasıta sürücüsü denetim edilmiş ve 8’i alkollü içki tesiri altında vasıta kullanmak, 3’ sürüş ehliyetiz vasıta kullanma, 76’sı yasal hız sınırının üstünde süratli vasıta kullanmak olmak suretiyle toplam 292 vasıta sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 53 vasıta trafikten men edilmiş ve 1 sürücü ise tutuklanmıştır.

Güzelyurt’ta meydana gelen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunmuş olduğu bölgeler denetim edilmiş olup, yetkili makamlardan izinsiz alkollü içki satışı yapmış olduğu tespit edilen 2 işletme ile yetkili makamlardan izinsiz tütün ürünü satışı yapmış olduğu tespit edilen 1 işletme hakkında yasal işleme gidilmiştir.

Kahvehanelerde meydana gelen denetimlerde ise, kumar oynadıkları tespit edilen toplam 6 şahıs ile kumar oynanmasına müsaade eden 1 şahıs aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir.

Trafik ekipleri tarafınca meydana gelen denetimler sonucu, toplam 1750 vasıta sürücüsü denetim edilmiş, 41’i yasal hız sınırının üstünde süratli vasıta kullanma, 3’ü sürüş ehliyetsiz vasıta kullanmak olmak suretiyle toplam 534 vasıta sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 27 vasıta trafikten men edilmiştir.

Operasyon kapsamında Trafik ekipleri tarafınca bir araçta meydana getirilen aramada bir tane tecavüzi alet (Muşka) bulunmuş oldu. Vasıta sürücüsü tutuklanarak hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.