DOLAR
32,2034
EURO
35,0339
ALTIN
2.511,48
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Üstel: “63 okul güçlendirilecek. 2024 senesinde eğitime 1,5 milyar TL harcanacak” – iskele haber

Üstel: “63 okul güçlendirilecek. 2024 senesinde eğitime 1,5 milyar TL harcanacak” – iskele haber
23.11.2023 16:40
5
A+
A-

[ad_1]

Şampiyon Melekler’in adı da oldukça amaçlı salon ile yaşatılacak

Töre: “Ortaokullu yıllarda küçüklere KKTC sevgisini ne olursa olsun öğretmeliyiz”

Üstel: “63 okul güçlendirilecek. 2024 senesinde eğitime 1,5 milyar TL harcanacak”

“Bir Okul da Sen Yap Projesi” çerçevesinde Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Döveç Grup içinde imzalanan protokol  kapsamında İskele’de inşa edilecek Muharrem Döveç Ortaokulu’nun temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.

Temel tama törenine, Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Başbakan Ünal Üstel, bakanlar, milletvekilleri Döveç ailesi ve öteki davetliler katıldı.

Okul ortalama 43 bin metrekare arazi üstünde kurulacak ve 7 bin 500 metrekare kapalı alana haiz olacak.

Yeni ortaokul, 24 sınıf, 2 bilgisayar laboratuvarı, 2 fen bilimleri laboratuvarı, 2 teknoloji tasarım odası, müzik odası, spor odası, kütüphane, yönetimsel odalar, öğretmenler odası, spor salonu ve konuşma salonundan oluşacak.

700 talebe kapasiteli okulda, koşu ve yürüyüş parkuru, 10 bin metrekarelik yeşil alan, basketbol, voleybol, tenis ve futbol sahaları yer alacak.

Kafeterya binası ise yemekhaneye dönüştürülebilecek şekilde tasarlandı.

-Töre: ”KKTC ulusal devletimiz, ödün vermemiz söz mevzusu olması imkansız”

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, okulun olağanüstü  mühim bulunduğunu, okulda nelerin öğretildiğinin de son aşama mühim bulunduğunu altını çizdi.

Temel atma töreninde konuşan Töre, ortaokullu yılarda küçüklere KKTC sevgisini,  vatan sevgisini, bayrak sevgisini, Türk milleti sevgisini ne olursa olsun öğretmek icap ettiğini kaydetti.

Gelecek nesillerin öğretmenlerin omuzlarında yükseleceğini söyleyen Töre, “Bu çocuklarımızı iyi mi öğretirsek gelecekte de öyleki olacaklardır” dedi.

Yarın bazı bölgeler 4 saat elektriksiz kalacak

Yarın bazı bölgeler 4 saat elektriksiz duracak

“Biz KKTC topraklarını vatan yaparken nice acılar çektik, nice kayıplar verdik, nice canlar verdik” diyen Töre, “KKTC’yi çoğumuz beraber vatan yaptık, Cenup’i de o tarafta bıraktık” diye devam etti.

“KKTC, ulusal devletimizdir, ulusal devletimizdir” diyen Töre, devletten ödün vermenin söz mevzusu olamayacağını, gençlere Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin de ne olursa olsun öğretilmesi icap ettiğini açıkladı.

-Üstel:”63 okul güçlendirilecek… Eğitime 1,5 milyar TL harcanacak

Başbakan Ünal Üstel de, bugün oldukça güzel bir vakaya şahitlik ettiklerini vurgulayarak, 6 Şubat’taki depremden sonrasında okullarda ve kamu binalarında zelzele riski analizleri başlattıklarını belirtti.

6 Şubat’ta oldukça büyük bir acı yaşadıklarını, Şampiyon Melekler’i kaybettiklerini anımsatarak bu acıyı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyleyen Üstel, inşa edilecek okulda Şampiyon Melekler’in adını spor kompleksine vereceklerini bildirdi.

Her attıkları temelde Şampiyon Meleklerin adını yaşatmak için ne olursa olsun bir taraflara adını koyacaklarını söyleyen Üstel, İsias davasını da hükümet ve Meclis olarak hakkaniyet tecelli edene kadar yakından takip edeceklerini altını çizdi.

Zelzele sonrasında tüm okulları gözden geçirdiklerini ifade eden Başbakan Üstel, 63 okulun güçlendirilmesi gerektiği yönünde raporun ortaya çıktığını, hükümet olarak 60 okulun proje çalışmalarını tamamladıklarını, bunların yarısının ihaleye çıktığını, öteki yarısının da ihale öncesi son hazırlıkların yapılmakta bulunduğunu kaydetti.

Üstel, 2024 yılı içinde 63 okulu güçlendireceklerini, evlatların güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlayacaklarını, bunun asli görevleri bulunduğunu, bundan geri dönüş olmadığını altını çizdi.

Üstel, halkın bağışladığı, vergilerden topladıkları ortalama 500 milyon TL tutarındaki parayı da okullar için harcayacaklarını, toplamda okullara  1,5 milyar TL harcama yapmayı hedeflediklerini belirtti. Başbakan Üstel, “Hepsini 2024 senesinde birer birer yola koyacağız” dedi.

-“{Özel sektör}-hükümet iş birliğinde 13’üncü okul”

Üstel, gelinen noktada hususi sektör-hükümet iş birliğinde bugün 13’üncü okulun temelini attıklarını, 7 okulun bitirildiğini, 8’incinin temelini bugün attıklarını geri kalanların proje çalışmalarının tamamlanmak suretiyle bulunduğunu, onların da en geç yıl sonuna kadar temelini atmayı hedeflediklerini söylemiş oldu.

Okullarda, evlatların daha uygar ve dünyadan uzak kalmamaları için lüzumlu ihtiyaçların karşılanacağını belirten Üstel, artan nüfusla ilgili tüm planlamaları yaparak okulları süratli bir halde çocuk sayısına bakılırsa  oransal bir halde büyüteceklerini kadetti.

Üstel, duyarlı davranışları nedeniyle halka ve iş insanlarına teşekkür etti.

 

-Çavuşoğlu: “Eğitim için güzel, İskele için büyük adım”

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında, “Bugün burada eğitim için oldukça güzel bir adım atıyoruz, İskele için oldukça büyük bir adım atıyoruz” diyerek, çağrılarına kulak vererek ülkenin geleceği için “ben de varım” diyen herkesi selamladığını iletti.

Çavuşoğlu, ülkede 4 senedir sürdürülen okulların yapılanması, iyileştirilmesi noktasında Muharrem Döveç Ortaokulu’nun hususi sektörün yapmış olduğu 8’inci, devletin kazandırdığı 18’inci okul bulunduğunu kaydetti.

4 okulun da ihale sürecinde bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu  4 yılda 18 okul zannederim KKTC tarihinde asla olmadı.” dedi.

Çavuşoğlu, 6 Şubat  depreminden sonrasında ülkede evlatların, öğretmenlerin, çalışanların güvenliğini çoğaltmak noktasında değişik farkındalık oluştuğunu, hükümetin ortaya koyduğu tam gün eğitim vizyonundan hareketle okul altyapılarının eksikliği, okullardaki can güvenliği tartışmalarına kulak vere Döveç ailesinin kampanyaya ilk katılanlardan bulunduğunu açıkladı.

Çavuşoğlu, İskele’de gelinen aşamada okul ihtiyacı doğduğunu, Bekirpaşa Lisesi ile İskele Evkaf TMK’nın da ihtiyacı karşılamaz noktaya geldiğini, İskele’nin oldukça acil bir de meslek lisesine gereksinim duyduğunu kaydetti.

Yakın bir gelecekte birçok açılış yapacaklarını, temel atacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, 10-15 gün içinde Yeniboğaziçi’ndeki okulu da açacaklarını bildirdi.

Çavuşoğlu, “Biz terimizi, emeğimizi, vizyonumuzu bu ülkenin geleceğine adadık. İş insanlarımız da bu ülkenin geleceğine adadı” diyerek, çocuklar, öğretmenler mutsuzken siyasetin de mutlu olamayacağını söylemiş oldu.

Devletin yükselmesinin halkın yükselmesi demek bulunduğunu belirten Çavuşoğlıu,  bunun için her insanın elini taşın altına koyması icap ettiğini sözlerine ekledi.

 

-Döveç: “Çağıl eğitimin tüm gereksinimlerini karşılayacak”

Döveç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç, Döveç ailesi olarak bugün bir imgesel gerçekleştirmiş olmaktan büyük coşku ve onur duyduklarını açıkladı.

Döveç, eğitimin yalnız bilimsel niteliği olan başarı değil, bununla beraber ferdin topluma karşı sorumluluğunu, etik değerleri ve kendine inancını da geliştiren bir süreç bulunduğunu altını çizdi.

Burçin Döveç, Ulusal Eğitim Bakanlığı inisiyatifinde başlatılan “Bir Okul da Sen Yap” kampanyası kapsamında Döveç ailesi olarak uzun senelerdir hayalini kurmuş oldukları, firmanın kurucusu Muharrem Döveç’in adını taşıyacak okul projesini gerçeğe dönüştürmenin ilk adımını atıyor olmanın büyük mutluluğunu duyduklarını kaydetti.

Döveç, inşa edilecek ortaokulun çağıl eğitimin tüm gereksinimlerini karşılayacak alt yapıya haiz olacağını kaydetti.

Döveç, okulda Şampiyon Melekler’in adını yaşatacak, birçok kültürel ve sanatla alakalı etkinliğin düzenleneceği oldukça amaçlı oldukça amaçlı salonun da yer alacağını açıkladı.

Döveç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç, çağıl mimariye haiz olacak Muharrem Döveç Ortaokulu’nun, firmanın kurucusu ve babası Muharrem Döveç’in anısını yaşatmak suretiyle Döveç Construction’un kendi öz kaynaklarıyla; mimar ve mühendisleri tarafınca inşa edilerek, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına devredileceğini söylemiş oldu.

Burçin Döveç, “Okulumuz çağıl dünyanın eğitim normlarında uygun uygar  ve tüm gereksinimleri karşılayacak şekilde düşünülmüştür” dedi.

Döveç, şirket olarak ülke için ellerinden geleni halletmeye itina gösterdiklerini de açıkladı.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.