DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Erhürman: Çıkış yolu, memleketin gailesini çeken insanların bu ülkeyi yönetmesidir

Erhürman: Çıkış yolu, memleketin gailesini çeken insanların bu ülkeyi yönetmesidir
01.11.2023 10:02 | Son Güncellenme: 01.11.2023 10:03
5
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, içinde bulunulan durumdan çıkış yolunun, memleketin gailesini çeken insanların bu ülkeyi yönetmesi olduğuna dikkat çekti. Bu kadar senelik var oluş mücadelesinden sonrasında, halkın yaşatılanları hak etmediğine vurgu icra eden Erhürman, Kıbrıslı Türklerin yoklaşma noktasına geldiğinin altını çizdi. BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bu zihniyet yalnız bugünü değil, evlatlarımızın geleceğini de çalıyor” dedi.

Bugün elektriğe yüzde 30 zam yapılacağı haberlerinin geldiğini belirten Erhürman, “Bu yüzde 30 zammın yalnız akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bulunduğunu düşünen var mı? Hangi yöntemlerle personel artırımına gidildiğini kısa süre ilkin KIBTEK’te insanoğlu bilmiyor mu? Münhalsiz-sınavsız alımlar da, KIBTEK ile sayıştay raporu da ortada. Tüm bunlar birleşerek elektriğe yüzde 30 zam geliyor. Dört yılda KIBTEK’te doğru dürüst bakım ve onarım yapılmadığı için güneyden pahalıya elektrik alımına gitti bu ülke. Bu tarz şeyleri Filistin-İsrail savaşıyla mı Rusya-Ukrayna savaşıyla mı açıklayacak hükümet?” diye sordu. “Ekonomik anlamda bu kadar sorun varken, alım gücü geriye doğru giderken yaşananlar ortada” diye konuşan Erhürman, ülkede arzın da talebin de arttığını fakat Kıbrıslı Türklerin yoklaşma noktasına geldiğini altını çizdi. Erhürman, nüfus politikası yapılmadığı sürece Kıbrıslı Türklerin yok olma noktasına geldiğinin altını çizdi.

“Bu cemiyet var oluş mücadelesidir, yokuz şeklinde davranan bir zihniyete karşıdır”

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.