DOLAR
32,2083
EURO
34,7267
ALTIN
2.448,07
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyeti, Cumhurbaşkanı Tatar’a “Şehitler Ölmez Albümü”nü takdim etti

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyeti, Cumhurbaşkanı Tatar’a “Şehitler Ölmez Albümü”nü takdim etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gürsel Benan başkanlığındaki KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti. 

 
Kabulde, 1956 yılından bu yana 1830 şehitle ilgili data ve fotoğrafların derlendiği ve iki cilt halinde yayınlandığı ‘Şehitler Ölmez Albümü’ Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim edildi. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Diyarbakır ziyaretinin peşinden iki yıl ilkin Diyarbakır’da meydana getirilen şehitler albümünden yola çıkarak bu şekilde bir albümün oluşturulmasında ve hazırlanmasında sarf edilen emeğin büyük bulunduğunu söylemiş oldu ve alın teri döken herkesi kutlama etti. 
 
“Bu zamanı albümü yapmanız oldukça anlamlıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu kadar bilginin derlenmesinin, hazırlanmasının ve basılmasının kolay bir süreç olmadığını, bunun şehitler için yapılacak görevlerden bir tanesi bulunduğunu belirtti. 
 
Kıbrıs’taki şehitlerin 1950’li yıllardan başladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, gün içinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin (BMGS) Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar ile yapmış olduğu görüşmeye de işaret ederek, bu görüşmede de Kıbrıs meselesinin 50 yıl olduğuna dair söylemlerin doğru olmadığını, meselenin 1960 ve hatta öncesinden başlamış bulunduğunu vurguladığını söylemiş oldu. 
 
 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin seneler içinde fedakârlık, azim ve kararlılıkla yapmış olduğu çalışmaların öneminin de altına çizerek, “Şehitlerimize karşı sorumluluğumuz, KKTC’yi ilelebet yaşatmaktır. Bu uğurda mücadelemiz devam edecektir” dedi. 
 
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, tüm şehitleri yad ederek dualarla andı.  
 
 
KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, kabulde yapmış olduğu konuşmada, kitaba ilişkin talebin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldiğini, ortalama 2 yıl ilkin Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır gezisinden kendilerine benzer bir kitap getirdiğini ve ülke şehitleri için benzer bir emek verme yapılması dileğini ifade ettiğini kaydetti.
 
Son 2 yıl içinde, söz mevzusu albümün hazırlanması için büyük çaba sarf ettiklerini ve tamamladıklarını belirten Benan, şehitler yardımıyla bugünlere gelindiğini vurgulayarak, “Ne unuturuz, ne unuttururuz” diye konuştu.
 
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) katkısıyla basılan “Şehitler Ölmez Albümü”, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, Başkan Yardımcısı Mehmet Tanol, Osman Güvenli Karkın ve Salih Açman tarafınca yayıma hazırlandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.