DOLAR
32,1843
EURO
34,9989
ALTIN
2.510,73
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Hususi Eğitimde Hususi Anne ve Hususi Çocuk Olmak Projesi”

“Hususi Eğitimde Hususi Anne ve Hususi Çocuk Olmak Projesi”
14.08.2023 17:48
1
A+
A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) hususi gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdiği “Hususi Eğitimde Hususi Anne ve Hususi Çocuk Olmak Projesi” devam ediyor.
LTB’den verilen bilgiye bakılırsa, proje kapsamında önceki gün aileler ile çocuklar buluştu ve seramik-resim-mandala emek vermesi yapmış oldu.
Proje pilot yeri olan Lefkoşa Hususi Eğitim Okulunda yer edinen buluşmaya, LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katılarak, hem çocuklarla beraber mandala yapmış oldu, hem de projeye katkı koyanlara teşekkür etti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı burada yapmış olduğu konuşmada, hususi anneler ve hususi evlatların buluşmuş olduğu bu hususi projenin ciddi bütçeler olmamasına karşın sevgi ve insan potansiyelini doğru kullanarak ne denli güzel şeylerin başarılabileceğini bir kez daha gösterdiğine vurgu yapmış oldu.
Göreve geldiği günden itibaren hususi gereksinimli bireyler için imkanlar çerçevesinde LTB’nin hizmet yelpazesini oldukça genişlettiğini ifade eden Harmancı, bunu yaparken de bir tek LTB ve belediye çalışanının değil, kurum, müessese ve bireylerin de katkılarının bulunduğunu söylemiş oldu. 
Harmancı, bu sayede potansiyellerini birleştirerek, hususi evlatların hususi aktivitelerini de genel hizmetlerin bir parçası haline getirmeyi başardıklarını belirterek, bu yöndeki emekleri sürdüreceklerini kaydetti.
Lefkoşa Hususi Eğitim Okulu Müdürü İlkay Gökbulut da, anneleri üretken, bağımsız ve mutlu kılacak böylesi bir etkinliğe destek veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür ederek, okulu adına etkinliğe maddi/tinsel katkı koyan her insana teşekkürlerini sundu.
LTB Engellemeyen Kent Komisyonu Başkanı Çelen Çağansoy da, LTB Engelsiz Lefkoşa Birimi’nin çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, bu çerçevede Lefkoşa Hususi Eğitim Merkezi’nde ufaklıklara ve ailelere yönelik mambala ile seramik atölyesi düzenlediklerini kaydetti. Annelerin, “bu çalışmalardan fazlaca mutlu olduklarını” söylediklerini de ifade eden Çağansoy bu proje sonucunda Haziran ayında sergi açacaklarını ve LTB olarak toplumun içinde engellileri var etme mücadelesine devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
Konuşmalar sonrasında etkinlik, hususi olarak hazırlanan pastanın kesilmesi ile son buldu.
 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.